Persoonlijke Verhalen

Alleen bewoners kunnen écht vertellen hoe het is om in Residentie Molenwijck te wonen. Als buren. Sommigen van hen maakten hun keuze op basis van rationele overwegingen, terwijl anderen gevoelsmatig wisten dat ze hun nieuwe thuis hadden gevonden. Daarbij ervaart iedereen zo’n grootse verandering weer anders. Hier leest u verschillende persoonlijke verhalen; ieder met eigen beweegreden en bevindingen.

“Een koninklijk onthaal.”

een gast van onze bewoners

Onlangs ontving een van onze bewoners zijn voormalige ‘leesclub’. Daags erop als het gezelschap weer is vertrokken, ontvangt hij deze reactie: “Hoe plezant het was in Loon op Zand blijkt wel uit de foto. We zijn koninklijk onthaald in zijn vorstelijk onderkomen. Wat is het daar goed oud worden, hij is nu 91 jaar. Maar

Lees meer...

“Meer tijd voor mijn hobby’s, dat bevalt mij uitstekend.”

Hans Beunes

Hans Beunes laat zien dat wonen in Residentie Molenwijck helemaal niet betekent dat hij 'achter de geraniums zit'. Beter nog, hij heeft het drukker dan hiervoor.

Lees meer...

“Durf te kiezen voor een plek die past bij de nieuwe fase in je leven.”

Hedi Both-Patoir

Mijn advies is om tijdig een besluit te nemen over hoe je wilt gaan wonen. Nu ben ik nog jong genoeg en kan ik in Residentie Molenwijck nog meedoen. Je moet durven kiezen voor een plek die past bij de nieuwe fase in je leven die op een dag gaat komen. Het concept van Residentie Molenwijck sluit voor mij daar uitstekend op aan.

Lees meer...

“Ik werd blij van wat ik zag en voelde.”

Ine van den Einde-Landzaad

Ine van den Einde vertrouwde op haar gevoel. Zij voelde de sfeer in Molenwijck en koos met volle overtuiging voor het wonen op een plek waar mensen samen komen. Precies dat past bij haar, als rode draad in haar leven.

Lees meer...

Proefwonen: enkele ervaringen

'proefwoners' die u voor gingen

Enkele (aspirant)bewoners vertellen hoe zij terugkijken op hun verblijf, waarbij zij proefden van de sfeer in Residentie Molenwijck. “Dank jullie wel, ik wil velen van u graag bedanken voor de hartelijke en open wijze waarop u mij tegemoet bent getreden tijdens mijn korte verblijf in Molenwijck. Ik was in gelegenheid om twee weken te kunnen

Lees meer...

“Kiezen voor Molenwijck voelt bevrijdend”

Brenda Mimpen

Deze tijden voelen misschien onzeker om na te denken over de nabije toekomst. Brenda Mimpen deed het en ervaart het als bevrijdend dat ze de keuze wél nu heeft gemaakt.

Lees meer...

VerThuizen: verhuizen met je hart

Mieke en Ruud van der Veen

VerThuizen: verhuizen met het hart, vanuit verlangen. Mieke en Ruud van der Veen maakten bewust een keuze hoe zij graag wilden wonen. Dat verstaan wij onder VerThuizen.

Lees meer...

‘De Bewonersraad heeft oog voor collectiviteit én behoud van autonomie’

Henk Jan Overbeek

Henk Jan Overbeek maakt deel uit van de Bewonersraad. Zij maken zich o.a. sterk voor het behoud van autonomie. Samen met de betrokkenheid van bewoners onderling, maar ook met het wel en wee van de organisatie, schept dit een uniek klimaat in Residentie Molenwijck.

Lees meer...

Stap voor stap geholpen bij de verhuizing

Corrie Kanters-Bontenbal

Corrie Kanters verhuisde van uit het mooie Langbroek naar de groene en bosrijke omgeving van Loon op Zand. Zij heeft heel bewust haar verhuizing stap voor stap voorbereid. Hoe ze dat deed en op welke hulp ze mocht rekenen; daarover vertelt zij.

Lees meer...

Proefwonen gaf voor mij de doorslag

Mieke Eggermont-de Mast

Twijfelt u? Of wilt u vooraf eens met eigen ogen en oren meemaken hoe het leven in Residentie Molenwijck er aan toe gaat. Proefwonen, waarbij u in een gezellig ingericht appartement verblijft, kan u daarbij helpen. Mieke Eggermont deelt met u haar ervaring.

Lees meer...

Een Open dag 'op maat'

Bent u benieuwd naar Residentie Molenwijck? Bezoek onze Open dag op maat. We kiezen voor een persoonlijke, veilige benadering, met een Open dag ‘op maat’. Komt u liever op een andere dag? Ook dat is mogelijk. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Bel met 0416 - 36 56 00

© 2021 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |