Persoonlijke Verhalen

Alleen bewoners kunnen écht vertellen hoe het is om in Residentie Molenwijck te wonen. Als buren. Sommigen van hen maakten hun keuze op basis van rationele overwegingen, terwijl anderen gevoelsmatig wisten dat ze hun nieuwe thuis hadden gevonden. Daarbij ervaart iedereen zo’n grootse verandering weer anders. Hier leest u verschillende persoonlijke verhalen; ieder met eigen beweegreden en bevindingen.

Samen eten zorgt voor verbinding

Monique Gaillard en Cis van de Wouw

Hoe kan samenzijn uw leven verrijken? Het begon met samen eten in het restaurant. Inmiddels doen beide dames veel meer met elkaar dan ze voor mogelijk hadden gehouden.

Lees meer...

Hoe de ‘Paardensprong’ een uitkomst kan zijn

Elly en Ruud de Neef

Met de 'paardensprong’ voor zekerheid kiezen. U woont eerst in een tweekamerappartement en blijft op de wachtlijst blijft staan voor een driekamerappartement. Het voordeel is dat u alvast gebruik kunt maken van het comfort van onze services, een band kunt opbouwen met bewoners en de aanwezigheid van een vangnet van zorg.

Lees meer...

Het Molenwijckgevoel

Henk Jan Overbeek

Bewoner Henk Jan Overbeek heeft op poëtische wijze geprobeerd om het 'Molenwijckgevoel' onder woorden te brengen. Een mooi compliment, naast een gevoel of gedachte dat recht uit zijn hart lijkt te komen. Mooi en dank u wel!

Lees meer...

“Ik ben weer gaan zingen; ik was vergeten dat ik het zo leuk vond.”

Wim en Monique Gaillard-Kuijper

Twee bewoners, Monique en Wim Gaillard (middden 70) kozen op tijd voor Molenwijck. Te vroeg? Daar denken zij wel anders over. Zij vertellen meer over hun overwegingen en het plezier dat het hun brengt.

Lees meer...

Luister naar de podcast over Molenwijck

team Verhuur

Twee bewoners, Frans van Nooijen en Marlou Bressers, delen hun ervaringen over Residentie Molenwijck en de keuze die ze maakten en welke afwegingen onder andere hierbij speelden. U kunt de podcast beluisteren via de link in het artikel.

Lees meer...

Waarom zou u Den Bosch verlaten?

Dim van Rijsbergen en Joop Post

Twee voorbeelden van bewuste overwegingen om te kiezen voor een vitale woongemeenschap; vanwege vriendschap én geborgenheid voor later.

Lees meer...

“Fantastisch dat ik nog steeds kan pianospelen!”

Margriet Schoemaker-van Oerle

Margriet Schoemaker kwam in Residentie Molenwijck wonen zonder dat ze iemand kende. En dat is best een grote stap, stel je maar eens voor. Toch voelt ze zich inmiddels een echte 'Molenwijcker'. Zij bleef niet stil zitten. Door mee te doen, levert zij haar bijdrage en bewijst ze zichzelf een dienst, met mooie nieuwe contacten als resultaat.

Lees meer...

“Je kunt hier zelf bepalen hoe sociaal je leven is”

Agnes Broese van Groenou-Heuff

Eenzaamheid is een vaak besproken thema. Ook in Residentie Molenwijck hebben we hier aandacht voor. Door een breed scala aan activiteiten aan te bieden, bieden we de mogelijkheid om isolatie te voorkomen. Mevrouw Broese van Groenou kijkt er zo naar...

Lees meer...

“Vrijheid om te gaan en na de vakantie: goed thuiskomen.”

Albert en Mieke van de Donk

Wij worden er enthousiast van als bewoners hun leven dat ze gewend waren , vóórdat ze in Molenwijck woonden blijven voortzetten. Waarom niet? Albert en Mieke van de Donk trekken er nog steeds op uit met de camper. Wat dat voor ze betekent lees u hier.

Lees meer...

“Ik wilde een isolement voorkomen, ik koos op tijd voor Molenwijck. ”

Trees Timmermans

Achteraf horen we vaak "Had ik het maar eerder gedaan:, verhuizen naar Molenwijck". Trees Timmermans deed het. Eigenlijk kies je meer met je verstand in plaats van met je gevoel. En achteraf kan je pas zeggen "Goed dat ik het gevoel niet liet overheersen".

Lees meer...

Een Open dag 'op maat'

Bent u benieuwd naar Residentie Molenwijck? Bezoek onze Open dag op maat. We kiezen voor een persoonlijke, veilige benadering, met een Open dag ‘op maat’. Komt u liever op een andere dag? Ook dat is mogelijk. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Bel met 0416 - 36 56 00

© 2023 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |