Persoonlijke Verhalen

Alleen bewoners kunnen écht vertellen hoe het is om in Residentie Molenwijck te wonen. Als buren. Sommigen van hen maakten hun keuze op basis van rationele overwegingen, terwijl anderen gevoelsmatig wisten dat ze hun nieuwe thuis hadden gevonden. Daarbij ervaart iedereen zo’n grootse verandering weer anders. Hier leest u verschillende persoonlijke verhalen; ieder met eigen beweegreden en bevindingen.

Iets voor een ander betekenen, als gastvrouw bij het JBZ én als Molenwijcker

Els Sprengers

Els Sprengers is nog steeds actief als gastvrouw in het Jeroen Boschziekenhuis, ook nu ze in Molenwijck woont. Een rol die haar op het lijf is geschreven en die ze met verve óók in Molenwijck vervult!

Lees meer...

“Het brengt mij rust en reuring tegelijk.”

Jo en Nelly Pijnenburg

Jo en Nelly Pijnenburg wonen sinds 2021 in Residentie Molenwijck. Toch rijden zij bijna elke dag naar “De Rustende Jager”, waarvan zij gedurende ruim 50 jaar hun levenswerk hebben gemaakt. Het is voor hen een ‘way-of-life’ geworden. Lees verder hoe zij hun vorige thuis combineren met hun appartement in Residentie Molenwijck.

Lees meer...

“Hoe meer ouderen, hoe beter”

redactie Residentie Molenwijck

De ene senior reikt de andere de hand... vanuit deze gedachte deelt gastblogger Henk Geene voor Zorgsaamwonen over onderwerpen rondom wonen en senioren. In een van zijn blogs stelt hij “Hoe meer ouderen, hoe beter”. In eerste opzicht niet logisch, maar toch zit er iets in.

Lees meer...

“Een soort nieuw begin, net als toen we trouwden.”

Michel en Ine Ebbing-Nouwens

Ine en Michel Ebbing ontdekten - in de korte tijd die ze in Molenwijck wonen - extra vrije tijd, nieuwe talenten en zorg binnen handbereik op een onverwacht moment. Lees meer over hun 'jongste' ontdekkingsreis.

Lees meer...

Samen eten zorgt voor verbinding

Monique Gaillard en Cis van de Wouw

Hoe kan samenzijn uw leven verrijken? Het begon met samen eten in het restaurant. Inmiddels doen beide dames veel meer met elkaar dan ze voor mogelijk hadden gehouden.

Lees meer...

Hoe de ‘Paardensprong’ een uitkomst kan zijn

Elly en Ruud de Neef

Met de 'paardensprong’ voor zekerheid kiezen. U woont eerst in een tweekamerappartement en blijft op de wachtlijst blijft staan voor een driekamerappartement. Het voordeel is dat u alvast gebruik kunt maken van het comfort van onze services, een band kunt opbouwen met bewoners en de aanwezigheid van een vangnet van zorg.

Lees meer...

Het Molenwijckgevoel

Henk Jan Overbeek

Bewoner Henk Jan Overbeek heeft op poëtische wijze geprobeerd om het 'Molenwijckgevoel' onder woorden te brengen. Een mooi compliment, naast een gevoel of gedachte dat recht uit zijn hart lijkt te komen. Mooi en dank u wel!

Lees meer...

“Ik ben weer gaan zingen; ik was vergeten dat ik het zo leuk vond.”

Wim en Monique Gaillard-Kuijper

Twee bewoners, Monique en Wim Gaillard (middden 70) kozen op tijd voor Molenwijck. Te vroeg? Daar denken zij wel anders over. Zij vertellen meer over hun overwegingen en het plezier dat het hun brengt.

Lees meer...

Luister naar de podcast over Molenwijck

team Verhuur

Twee bewoners, Frans van Nooijen en Marlou Bressers, delen hun ervaringen over Residentie Molenwijck en de keuze die ze maakten en welke afwegingen onder andere hierbij speelden. U kunt de podcast beluisteren via de link in het artikel.

Lees meer...

“Waarom zou u Den Bosch verlaten?”

Dim van Rijsbergen en Joop Post

Twee voorbeelden van bewuste overwegingen om te kiezen voor een vitale woongemeenschap; vanwege vriendschap én geborgenheid voor later.

Lees meer...

Bezoek een gezellige Open dag

Bent u benieuwd naar Residentie Molenwijck? Bezoek onze Open dag. Neem contact met ons op om u aan te melden.

Bel met 0416 - 36 56 00

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |