Hoe de ‘Paardensprong’ een uitkomst kan zijn

Elly en Ruud de Neef

Elly en Ruud de Neef (84 en 86 jaar) verhuisden 4 jaar geleden van ’s Gravenmoer naar Loon op Zand. Hun huis was sneller verkocht dan verwacht. Daarom kozen zij ervoor om tijdelijk in een tweekamerappartement te gaan wonen, totdat een appartement met een extra kamer beschikbaar kwam.

“Het voordeel was dat we alvast in Residentie Molenwijck terecht konden. Twee keer verhuizen is niet ideaal, het viel ons reuze mee. Het zorgt er wel voor, dat we nú zo fijn wonen. Met de ruimte die we graag wilden en nodig hebben, zonder op elkaars lip te zitten. Ik kan mijn naaiwerk laten liggen en hetzelfde geldt voor Ruud. In zijn eigen ‘hok’ kan hij klussen aan verbeteringen van ons appartement.” Ondertussen hebben ze er helemaal hun eigen thuis van gemaakt. Overal kom je de zijden bloemen (een ander grote hobby) van Elly tegen, die met het seizoen wisselen.

We leven weer ons leven zoals vroeger, nu met meer comfort en geborgenheid.

Ruud vertelt: “Hoewel wij – in tegenstelling tot veel andere buren – slechts af en toe deel nemen aan activiteiten, gaf het wel de mogelijkheid Molenwijck en de bewoners beter te leren kennen en aan het wonen in een nieuwe omgeving te wennen. Die extra energie hoefden we er bij de tweede verhuizing niet meer in te steken. Als je naar onze gang kijkt, lijkt het alsof we weer in een straat wonen. We leven weer ons leven zoals vroeger, nu met meer comfort en geborgenheid.”

“Het verhuizen van het tweekamerappartement naar een driekamerappartement is ons meegevallen. Je spullen gaan binnenshuis van de een naar de andere plek. Dat was in een ochtend gebeurd. We hebben de verhuizers in het restaurant uitgenodigd voor een kop koffie met iets lekkers, voor ons heel gewoon. Zij vonden het bijzonder. Het is de moeite waard. De ‘Paardensprong’, zoals ze het hier noemen, is een prachtige oplossing. Vanuit Molenwijck krijg je er ook hulp bij. Als je het besluit hebt genomen, doe het dan meteen, dan heb je het gemak van het wonen alvast mee. Je weet dat het tijdelijk is, dat maakt het overzichtelijk.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |