“Een soort nieuw begin, net als toen we trouwden.”

Michel en Ine Ebbing-Nouwens

Michel en Ine Ebbing-Nouwens (84 en 86) uit St. Michielsgestel zijn hun leven deels weer opnieuw aan het ontdekken sinds ze in Residentie Molenwijck wonen.

“We zagen de buurt veranderen. Er kwamen andere, jongere gezinnen te wonen. Je kunt zeggen dat wij eruit groeiden.” Michel Ebbing: “Ik opperde om eens ergens te gaan kijken. Om voorbereid te zijn. Ine was er nog niet zo mee bezig. We bezochten de kijkmiddag op donderdagmiddag in december. De ontvangst bij binnenkomst, de gemoedelijkheid, de sfeer en het appartement op de 4e etage met het weidse uitzicht. In de foyer werden we getroffen door de prachtige kerststal in het groen. Dat alles maakte dat Ine tegen me zei toen we de deur weer uitliepen; dit voelt goed, waarom langer wachten?”

Zo kwam het dat Michel voor het eerst in 60 jaar geen gekookt eitje kreeg bij het ontbijt met Pasen.

“We wonen er nog niet zo lang, maar ik mis ons oude huis eigenlijk niet. Ja, ik mis m’n zonneklep, die kan ik niet meer vinden. Wat ook heel prettig is, is de hoge mate van privacy. We dachten dat het wel even wennen zou zijn, zoveel mensen vlak om je heen, maar achter onze voordeur is het onze plek. We kozen voor een ruim tweekamerappartement. Met de goede adviezen van Molenwijck lieten we slimme kasten maken. Bovendien, je wordt ouder en daardoor heb je minder behoefte aan extra kamers en ruimte.”


Ine Ebbing heeft tijd om te puzzelen en om op de i-pad Wordfeud te spelen. “Koken mis ik helemaal niet. Er ligt een inductiekookplaat in de keuken van het appartement. Helaas”, zegt ze met een knipoog, “heb ik daar geen goede pannen voor”. Zo kwam het dat Michel voor het eerst in 60 jaar geen gekookt eitje kreeg bij het ontbijt met Pasen! Op dit moment staat ze op de wachtlijst voor de schilder- en tekenclub. Ze is haar hele leven creatief geweest en dat zie je terug in hun appartement. Op deze manier hebben ze het met haar eigen beelden en schilderijen tot hun thuis gemaakt. “Ik ben ook bij het koor gegaan. Ik ontdek ongekende talenten bij me.”

Ine omschrijft de stap naar Molenwijck als een soort nieuw begin. “Net als toen we trouwden. Een soort van vrolijke opgewondenheid. Dat voelt lekker. Een deel van onze meubels hebben we vervangen voor iets nieuws, compacter, waardoor we de ruimte beter benutten. De tafel bleek een langere levertijd te hebben. Eerst dachten we dat we het wel tijdelijk zonder eettafel konden doen. We waren uiteindelijk blij met het spontane aanbod van Molenwijck om een tafel en stoelen van hen te lenen.”

“De snelle beschikbaarheid van zorg is echt een geruststelling. Daar hadden we in ons oude huis echt meer moeite voor moeten doen.”

Dat wonen in Residentie Molenwijck ook geborgenheid biedt, hebben ze al ervaren. Ine Ebbing stootte onlangs haar been, waardoor ze zich verwondde. Ze heeft de zorg opgeroepen, die haar meteen heeft verzorgd. Toen na verloop van tijd de wond wat rood werd, riep de verpleging de huisarts er even bij die toch al in huis was. Het gaat nu weer goed. “Deze kleine dingen zijn echt een geruststelling. Daar hadden we in ons oude huis echt meer moeite voor moeten doen.”

Zou u ook willen wonen in een ruim tweekamerappartement? Met de zekerheid van zorg binnen handbereik? Bezoek de open dag.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |