Services & zorg

Er zijn tal van services die wonen en leven in Residentie Molenwijck erg aangenaam maken. Ze ondersteunen u in het dagelijkse leven en vergroten uw gevoel van gemak, comfort en ontspanning. Daarnaast is er thuiszorg aanwezig als uw situatie daarom vraagt.

Receptie

De gastvrouwen en –heren zijn degenen die u helpen bij de voordeur. Zij verwelkomen u en uw gasten. Ze helpen u bij vragen of denken met u mee. Ze zijn aanwezig van ‘s ochtends tot ’s avonds.

Hulp in huis

Wij helpen bij het schoonhouden van uw appartement. Wekelijks ontvangt u hulp van een medewerker van de Facilitaire dienst. Zo blijft uw appartement schoon en netjes. U ziet zoveel mogelijk dezelfde medewerker; dat schept een gevoel van vertrouwen. Daarnaast vervult zij een signalerende functie; als een bewoner kwetsbaarder wordt, merkt zij dat vaak als eerste.

Technische dienst

Voor al het technisch onderhoud aan uw appartement staan de medewerkers van de technische dienst klaar. Zij kunnen u helpen of adviseren bij allerlei klussen in huis die uw woongemak vergroten. Voordat u verhuist naar Molenwijck, staan zij u bij met slimme adviezen over hoe u het appartement kunt inrichten of (laten) afwerken.

Keukenbrigade

De chef-kok kookt dagelijks een steeds wisselend drie-gangen keuzemenu samen met zijn team. Zij zorgen voor een gezonde, goede en versbereide maaltijd. Op vrijdagavond staat geregeld een DinerSpecial op het programma. Uiteraard zijn gasten ook van harte welkom om aan te schuiven; thuis of in het restaurant.

Onze Zorg

Onze visie op welzijn en zorg

“Anders dan gewoon willen zijn.” Dat is onze ambitie waarin we rekening houden met de eigen verantwoordelijkheid en betrokkenheid van de bewoners en medewerkers. U bent regisseur van uw eigen leven. Welzijn en zorg worden in samenspraak met u en uw omgeving op professionele wijze afgesproken en uitgevoerd. We hebben oog voor de kwetsbare en unieke bewoner met als doel om samen in de eigen kracht te blijven staan. 

Op het moment dat u zorg nodig heeft, kunt u erop vertrouwen dat er thuiszorg is, waarmee de planbare geïndiceerde thuiszorg gewaarborgd is. Daarnaast zijn in de nacht en in het weekend verpleegkundigen of verzorgenden aanwezig. U ontvangt bovendien maximaal 20 uur servicezorg per jaar extra voor de zogenaamde onplanbare zorg (bijv. calamiteit, alarmering of valincident). Het team Welzijn & Zorg ondersteunt bij huisartsenvisites, er is een spreekuur waar u terecht kunt met zorgvragen en we bieden medicatieservice. Vanzelfsprekend is in elk appartement alarmering voor uw veiligheid aanwezig.

Wanneer u een zorgvraag heeft, helpen we u met uitstekende adviezen. Om u te ondersteunen met het organiseren van de juiste thuiszorg kunt u terecht bij onze zorgadviseurs. Ook uw partner en familie- en kennissenkring kan bij hen terecht met vragen die zij hebben als mantelzorger. Indien u langere tijd zorg nodig heeft, is uw contactverzorgende uw vaste aanspreekpunt.

Er is vanzelfsprekend ook aandacht voor bewoners met dementie. Voor hen hebben we een dagopvang in De Huiskamer gedurende 5 dagen per week. Hier kunnen ook inwoners van gemeente Loon op Zand aansluiten. Er is hier tijd en aandacht voor hen.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |