Ook voor kleine vragen neemt iedere werknemer even de tijd om mee te denken. Dat voelt goed.

Trees Timmermans

Nieuws

Residentie Molenwijck is in beweging. Bewoners organiseren verschillende activiteiten en met enige regelmaat nodigen zij een bijzondere gast uit. Hier leest u over bijzondere momenten en aanstaande activiteiten.

Minister De Jonge pleit voor kleinschalige woonvormen

“Er moet een woonvorm komen tussen thuis en het verpleeghuis,” vertelde Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Niet het verzorgingshuis oude stijl, maar kleinschalige woonvormen waar senioren elkaar kunnen helpen en (sociaal) actief blijven.

Lees meer...

“Angst voor ouder worden is heel menselijk”

Veel senioren hebben (onbewust) angst voor wat er komen gaat. Zoals wonen in een omgeving waar mensen rondlopen met een stok of rollator. Herkent u die confronterende gedachte? Angst voor het ouder worden is ontzettend menselijk. Directeur Jan Bernard Koolen schreef er deze column over.

Lees meer...

Molenwijck nodigt buren uit voor barbecue

In aanloop naar de Nationale Burendag nodigde Residentie Molenwijck vrijdag 20 september haar buren uit van de Orion, Hydra en Ecliptica. Samen met de Vereniging van Bewoners en enkele buren kwam dit initiatief tot stand. Vrijdagavond 20 september… Zo’n 30 buren schuiven aan tussen bewoners en hun gasten in het restaurant. 140 deelnemers genieten van

Lees meer...

Verslag: Informatiemiddag Toekomstbestendig Wonen

Een compleet verslag van de geslaagde informatiemiddag over nieuwe woonvormen voor senioren, de consequenties van het duurzaamheidsbeleid op de huizenmarkt en zorgfinanciering.

Lees meer...

Brabant blinkt uit in nieuwe woonvormen

Brabant neemt een bijzonder initatiefrijke positie in als het gaat over de opkomst van nieuwe en eigentijdse woonvormen voor senioren. Dat blijkt uit onderzoek van specialist seniorenhuisvesting Yvonne Witter. Welke trends zijn er en welke rol speelt de behoefte aan samen zijn?

Lees meer...

Onderzoek seniorenhuisvesting Lang Zult U Wonen

Hoewel 68% van de senioren nadenkt over het maken van een woonplan, zet slechts 32% concrete stappen. Waar ligt dat aan? En wat zijn de consequenties?

Lees meer...

Gelukkig ouder worden

Een persoonlijk verhaal van directeur Jan Bernard Koolen. Hij deelt zijn visie op gelukkig ouder worden. Wat betekent dat voor hem? En hoe bereiden hij en zijn vrouw zich nu al voor op hun toekomstige woongeluk?

Lees meer...

Opnieuw ISO-gecertificeerd!

Wij hechten grote waarde aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarom mogen wij met groot plezier aankondigen dat wij een nieuw ISO-certificaat hebben ontvangen voor de komende 3 jaren (2019 – 2022)!

Lees meer...

Vacature: Mdw. Interne Zaken & Restaurant

Word jij onze nieuwe collega? Wij zijn op zoek naar een vriendelijke en flexibel inzetbare medewerker Interne Zaken en Restaurant. Als onderdeel van ons team ga je huishoudelijke werkzaamheden uitvoeren in onze seniorenappartementen en het restaurant ondersteunen.

Lees meer...

Terugblik op een zonnige Open Dag

Op dinsdag 25 juni 2019 openden wij het zomerseizoen met een interactieve en sfeervolle Open Dag. Niet alleen onze collega’s, maar ook onze betrokken bewoners waren in touw om nieuwe bezoekers in Molenwijckse sferen te verwelkomen. Wij kijken met plezier terug op een geslaagde middag. Het is elke keer weer een bijzonder moment. Het persoonlijke

Bekijk de video...

Open Dag

Bent u benieuwd naar Residentie Molenwijck? Bewoners en medewerkers organiseren regelmatig een open dag. U kunt dan verschillende appartementen bezichtigen en wij serveren een lekker hapje en drankje. Ook vertellen bewoners over hun ervaringen; wat kwamen zij tegen in hun proces en wat leverde dit op. Over wonen in alle vrijheid én met een veilig en geborgen gevoel. Over een plek waar nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.

Ik kom naar de Open Dag

© 2019 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies