Nieuws – Molenwijck

Ook voor kleine vragen neemt iedere werknemer even de tijd om mee te denken. Dat voelt goed.

Trees Timmermans

Nieuws

Residentie Molenwijck is in beweging. Bewoners organiseren verschillende activiteiten en met enige regelmaat nodigen zij een bijzondere gast uit. Hier leest u over bijzondere momenten en aanstaande activiteiten.

Vernieuwing van het restaurant

De verbouwing van het restaurant komt niet helemaal ongelegen. We maken van de nood een deugd. Tijd voor een nieuwe look en vernieuwing van apparatuur. Alvast een kleine impressie.

Lees meer...

Vacature: Verzorgende 3(IG)/ Verpleegkundige -4

Word jij onze nieuwe collega? Wij zijn op zoek naar een fijne collega bij onze bewoners thuis voor ons betrokken team van Welzijn & Zorg.

Lees meer...

Welkom!

het team van Residentie Molenwijck

Residentie Molenwijck is geopend voor familie, belangstellenden en leveranciers. Wij vragen u de volgende richtlijnen te respecteren.

Lees meer...

112,5 jaar ervaring in Residentie Molenwijck!

het team van Residentie Molenwijck

7 collega's die vol trots en met veel plezier elke dag in Residentie Molenwijck aan het werk zijn. Dit jaar lieten collega's op een bijzondere manier weten dat wij hun inzet waarderen.

Lees meer...

“Woonomgeving voor ouderen: grote vraag, moeizaam aanbod”

Vraag en aanbod in de seniorenmarkt sluiten volgens recent onderzoek niet op elkaar aan. Er is een groot tekort aan goede seniorenwoningen. Bij Residentie Molenwijck kunnen wij uw vraag direct invullen.

Lees meer...

Molenwijck vervangt 500 lampen voor LED-verlichting

Molenwijck genomineerd door Signify/Philips voor “Project Spotlight”. Signify/Philips nomineert 100 initiatieven waarbij deze slimme verlichting is toegepast. Het initiatief met de meeste stemmen krijgt het predicaat Duurzaam Gebouwbeheer en staat daardoor in de Spotlight.

Lees meer...

Gouden Keurmerk Voedselveiligheid

Met trots kunnen wij u melden dat wij het Gouden Keurmerk voor de voedselveiligheid behaald hebben voor het restaurant en de keuken.

Lees meer...

Jan Bernard Koolen genomineerd voor Loon op Zand beleeft!

‘Loon op Zand beleeft’ is een initiatief van gemeente Loon op Zand om betrokken inwoners in het zonnetje te zetten die een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Daarom is Jan Bernard Koolen namens Residentie Molenwijck genomineerd in de categorie Ondernemers, omdat hij (en daarmee ook Residentie Molenwijck) een voortrekkersrol heeft, die een inspirerende bijdrage levert aan het ondernemersklimaat.

Lees meer...

‘Klavertje Voor’ voor bijzonder mens in de zorg

‘Klavertje Voor’ is een initiatief van de Bakker en Bosch Group, waarmee zorgpersoneel in het zonnetje wordt gezet. Collega Angela Kroot, Planner Welzijn & Zorg bij Residentie Molenwijck, mocht onlangs de ‘Klavertje Voor’ cheque in ontvangst nemen. Wat maakt dat ze dit zo verdient?

Lees meer...

Nieuwjaarstoespraak: “Beautiful People”

"Beautiful people" noemt hij ze. Alle betrokkenen bij Residentie Molenwijck. Op 2 januari 2020 sprak Jan Bernard Koolen over de toekomst en over zijn vertrouwen, dat voortkomt uit de bijzondere wijze van SAMEN-werken. “Mijn voorspelling voor de jaren ‘20’ is dat we in 2026 ons gouden jubileum zullen vieren.”

Lees meer...

Een gewilde Wildavond

Zo'n tien keer per jaar ontvangen we bewoners en gasten tijdens een thema-avond in het restaurant. Met bijvoorbeeld een Wildavond. Voor een kleine sfeerimpressie klikt u hier.

Lees meer...

De Vitaliteitsschijf van Vijf…of Zes

Het 50+brein in de moderne tijd. Neuropsychologe en hoogleraar Margriet Sitskoorn heeft een lijst opgesteld hoe je vitaal op leeftijd komt: De Vitaliteitsschijf van Vijf. ... en mogen het er ook zes zijn?

Lees meer...

Een ontroerend en muzikaal verteltheater over Beethoven

Op 15 oktober 2019 stond Residentie Molenwijck in het teken van de grote geweldenaar Ludwig van Beethoven. Meesterverteller en musicoloog Jos Meersmans luisterde de avond op met tal van iconische symfonieën en pianosonates van de grootmeester.

Lees meer...

Minister De Jonge pleit voor kleinschalige woonvormen

“Er moet een woonvorm komen tussen thuis en het verpleeghuis,” vertelde Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Niet het verzorgingshuis oude stijl, maar kleinschalige woonvormen waar senioren elkaar kunnen helpen en (sociaal) actief blijven.

Lees meer...

“Angst voor ouder worden is heel menselijk”

Veel senioren hebben (onbewust) angst voor wat er komen gaat. Zoals wonen in een omgeving waar mensen rondlopen met een stok of rollator. Herkent u die confronterende gedachte? Angst voor het ouder worden is ontzettend menselijk. Directeur Jan Bernard Koolen schreef er deze column over.

Lees meer...

Molenwijck nodigt buren uit voor barbecue

In aanloop naar de Nationale Burendag nodigde Residentie Molenwijck vrijdag 20 september haar buren uit van de Orion, Hydra en Ecliptica. Samen met de Vereniging van Bewoners en enkele buren kwam dit initiatief tot stand. Vrijdagavond 20 september… Zo’n 30 buren schuiven aan tussen bewoners en hun gasten in het restaurant. 140 deelnemers genieten van

Lees meer...

Verslag: Informatiemiddag Toekomstbestendig Wonen

Een compleet verslag van de geslaagde informatiemiddag over nieuwe woonvormen voor senioren, de consequenties van het duurzaamheidsbeleid op de huizenmarkt en zorgfinanciering.

Lees meer...

Brabant blinkt uit in nieuwe woonvormen

Brabant neemt een bijzonder initatiefrijke positie in als het gaat over de opkomst van nieuwe en eigentijdse woonvormen voor senioren. Dat blijkt uit onderzoek van specialist seniorenhuisvesting Yvonne Witter. Welke trends zijn er en welke rol speelt de behoefte aan samen zijn?

Lees meer...

Onderzoek seniorenhuisvesting Lang Zult U Wonen

Hoewel 68% van de senioren nadenkt over het maken van een woonplan, zet slechts 32% concrete stappen. Waar ligt dat aan? En wat zijn de consequenties?

Lees meer...

Gelukkig ouder worden

Een persoonlijk verhaal van directeur Jan Bernard Koolen. Hij deelt zijn visie op gelukkig ouder worden. Wat betekent dat voor hem? En hoe bereiden hij en zijn vrouw zich nu al voor op hun toekomstige woongeluk?

Lees meer...

Opnieuw ISO-gecertificeerd!

Wij hechten grote waarde aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarom mogen wij met groot plezier aankondigen dat wij een nieuw ISO-certificaat hebben ontvangen voor de komende 3 jaren (2019 – 2022)!

Lees meer...

Terugblik op een zonnige Open Dag

Op dinsdag 25 juni 2019 openden wij het zomerseizoen met een interactieve en sfeervolle Open Dag. Niet alleen onze collega’s, maar ook onze betrokken bewoners waren in touw om nieuwe bezoekers in Molenwijckse sferen te verwelkomen. Wij kijken met plezier terug op een geslaagde middag. Het is elke keer weer een bijzonder moment. Het persoonlijke

Bekijk de video...

Heerlijk avondje Concordia

“Terwijl de helft van Nederland toekeek hoe "onze" Wijnaldum in Liverpool bezig was de club van Messi voetballes te geven, zaten wij in de Fons Kleintjeszaal te genieten van een bijzonder muzikaal optreden."

Lees meer...

“Met iedere penseelstreek groeit het kunstwerk”

Tine Roelants zag 6 jaar geleden tijdens een open dag van Residentie Molenwijck een groep bewoners geestdriftig schilderen. Ze kreeg de uitnodiging mee te komen doen.

Lees meer...

Molenwijck bruist!

Januari is een goed moment om terug te blikken. In het jubileumjaar is er hard gewerkt om Molenwijck op de kaart te zetten.

Lees meer...

Een aansprekend concept

Yvonne Witter is adviseur bij het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Vanuit haar functie bezocht zij onlangs Residentie Molenwijck omdat ze nieuwsgierig is naar alle vormen van woonzorgconcepten.

Lees meer...

Zomerchique

Burgemeester Hanne van Aart bood op 18 mei jl. de bewoners van Residentie Molenwijck aan om een foto van allen samen te maken. Als cadeau, omdat Molenwijck haar 40 jarig bestaan vierde.

Lees meer...

Een Open dag 'op maat'

Wij kunnen ons voorstellen, dat u – n.a.v. de actuele ontwikkelingen – interesse heeft om te wonen in een omgeving waarbij voorzieningen als services en zorg direct beschikbaar zijn. U kunt Residentie Molenwijck bezoeken, alleen op afspraak en waarbij wij de richtlijnen van het RIVM volgen. Zodoende blijven we oog houden voor de veiligheid van bewoners en collega’s. We kiezen voor een persoonlijke benadering, met een Open dag ‘op maat’.

Bel met 0416 - 36 56 00

© 2021 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |