Samen eten zorgt voor verbinding

Monique Gaillard en Cis van de Wouw

Het begon met de vraag ”Vinden jullie het goed om samen te eten?” Sindsdien zitten Cis van de Wouw (76) en Monique Gaillard (74) inclusief hun echtgenoten dagelijks bij elkaar aan tafel in het restaurant van Residentie Molenwijck in Loon op Zand. Waarna een andere bewoner vroeg “Mogen we erbij komen zitten? Jullie hebben altijd zoveel lol”. En ondertussen bestaat hun ‘vaste, dagelijkse’ tafel zelfs uit 8 personen.

De twee dames konden het meteen goed met elkaar vinden. “We zien elkaar elke dag, tijdens het eten. Als ik hulp nodig heb bij de telefoon, vraag ik het Monique, omdat ze er veel handiger mee is.”

“Ik kijk echt uit naar het eten ’s middags. We hebben het over van alles; wat in het nieuws is, op TV kwam en hoe het met ons gaat. Of over hobby’s zoals biljarten. Want alle vier de mannen biljarten inmiddels. Het personeel moet ook met ons lachten, we dagen ze ook wel een beetje uit. Dat geeft een mooie sfeer. Ik zou andere bewoners ook willen oproepen als zij ook ’s middags thuis eten, kom gezellig naar het restaurant.”

Hebben jullie een drukke agenda? Beide dames knikken meteen ja. “Wandelen, handwerken, zingen, zwemmen. We gaan ook altijd naar het borreluurtje op zaterdag.

Monique zegt lachend dat ze geen balletjes lust in haar soep. “Als ik naast Cis zit, krijgt zij die van mij! Het is jammer dat op dit moment het restaurant dicht is vanwege de verbouwing. Deze week eten we dus thuis in ons appartement. Er is eigenlijk niks aan. Met 10 minuten ben je klaar. Het mooie van het eten in het restaurant is dat je bord direct is opgemaakt in plaats van de bakjes die je thuis krijgt. En je kunt vragen naar een halve portie of soms iets extra krijgen, als het kan.”

Zij zien ook naar elkaar om. “Onlangs ging het iets minder goed met Cis, toen hebben wij voor haar Ad gezorgd en dat doen we ook weer als ze binnenkort als vrijwilliger mee gaat op bedevaart. Dan weet je dat hij niet alleen is en goed verzorgd. Maar ook van andere vaste bewoners merken we het als ze er niet zijn, dan ga je toch even vragen hoe het met hem of haar is.”

Hebben jullie een drukke agenda? Beide dames knikken meteen ja. “Wandelen, handwerken, zingen, zwemmen. We gaan ook altijd naar het borreluurtje op zaterdag. Samen met een groep van 30 tot 35 andere buren hebben we het echt gezellig. Bitterballen erbij…Soms ben ik blij dat het zondag is, dan kan ik uitslapen.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |