Vanuit je huis sociale contacten onderhouden

Cees Swaans

….dat is Residentie Molenwijck!

“Hier kan ik mijn week precies invullen zoals ik dat zelf wil. Er zijn mogelijkheden genoeg”, vertelt Cees Swaans (77). Hij woont sinds 4 jaar met zijn vrouw Jopie (77) in Residentie Molenwijck en hij heeft er nog geen moment spijt van gehad.

“Ik vind gewoon veel verschillende dingen leuk om te doen. Ik speel graag een potje biljart, samen voetbal kijken. Ik hou van spontane gezelligheid, reuring. Aan het eind van de middag zitten we met onze buren in het restaurant om de dag af te sluiten, voordat het eten thuis wordt gebracht. De omgeving hier is prachtig groen. Zo heb ik wel de lusten, maar niet de lasten van het onderhoud van een tuin. Dat werd de laatste jaren toch wat lastiger.

Er zijn genoeg voorzieningen voor ontspanning, maar nog belangrijker zijn de fijne buren. Het leuke is dat er zo veel verschillende, vitale bewoners zijn, allemaal met een eigen achtergrond, interessant om die te leren kennen. Zo kom ik uit de logistieksector en komt een ander uit het bankwezen, maar drinken we samen een biertje in het Grand Café. Laatst werd het bijvoorbeeld onverwachts laat toen we met een paar man voetbal zaten te kijken.”

Deze stap is een hele bewuste voorbereiding. Nu we er op tijd bij zijn, hebben we nog alle energie om zelf bij te dragen en te genieten.

Hij vertelt verder over de rust die het in hun leven heeft gebracht. “Weten dat we in onze eigen leefomgeving kunnen blijven als ons iets overkomt, is een belangrijke reden geweest voor deze keuze. We zagen onze vroegere buren steeds ouder worden in hun zelfstandige woning en afhankelijker van degenen die hulp konden bieden. We besloten dat wij het anders wilden, ook om onze kinderen de zorg te ontnemen. Deze stap is een hele bewuste voorbereiding op onze oude dag, nu het nog kan. En nu we er op tijd bij zijn, hebben we nog alle energie om zelf bij te dragen en te genieten van al het moois dat Molenwijck te bieden heeft!”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |