“Ik wilde een isolement voorkomen, ik koos op tijd voor Molenwijck. ”

Trees Timmermans

Trees Timmermans wilde op haar 80e in Residentie Molenwijck wonen. “Ik had een erg druk sociaal leven, maar als alleenstaande bestaat toch het gevaar van vereenzaming als je ouder wordt. Ik besloot dat ik me dat niet zou laten gebeuren. Nu ik hier woon, kan ik mijn vrienden uit Waalwijk makkelijk blijven zien; Molenwijck ligt immers slechts op tien minuten afstand. En tegelijk ontmoet ik zo veel aardige mensen. De gemeenschap voelt als een warme deken. Ik ben blij dat ik 4 jaar geleden als vitale senior hier kon komen wonen, waardoor ik nu nog steeds actief deelneem aan het Molenwijckleven.”

Hoe sneller iemand zich thuis voelt, hoe gemakkelijker de aansluiting is.

Niet voor niks is de rol van ‘coördinator van de contactpersoon voor nieuwe bewoners’ haar op het lijf geschreven. “Als iemand naar Molenwijck verhuist is het belangrijk dat ze zich zo snel mogelijk thuis voelen. Dat doen we onder ander door het koppelen van een medebewoner, die de nieuwe bewoner wegwijs maakt. In de dagen na de verhuizing komt die langs en vertelt hoe het hier is geregeld. Het is ook prettig als je snel bekende gezichten om je heen hebt. Dat maakt het gemakkelijk om je hier thuis te voelen.”

Daarnaast biedt Residentie Molenwijck als extra gemak de Verhuisservice aan. Samen met de accountmanager van Verhuur nemen we met elke nieuwe bewoner een checklist door om de verhuizing van stap tot stap voor te bereiden. “In alles zijn we erop gericht dat een nieuwe bewoner een ‘zachte landing’ maakt. De medebewoner als contactpersoon en de accountmanager spelen de eerste periode een belangrijke rol. Hoe sneller iemand zich thuis voelt, hoe gemakkelijker de aansluiting is.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |