Sociale contacten onderhouden vanuit mijn eigen woning

Cees Swaans

“Hier kan ik mijn week precies invullen zoals ik dat zelf wil. Er zijn mogelijkheden genoeg”, vertelt Cees Swaans. Hij is een half jaar geleden met zijn vrouw in Residentie Molenwijck gaan wonen en hij heeft er nog geen moment spijt van gehad.

“Ik vind gewoon veel verschillende dingen leuk om te doen. Zo speel ik graag een potje biljart en ik mag graag rikken. En nu het goede weer er aan komt ben ik van plan een groepje mensen te verzamelen om de jeu-de-boules-baan op te gaan. De omgeving hier is prachtig groen. Zo heb ik wel de lusten, maar niet de lasten van het onderhoud van een tuin. Dat werd de laatste jaren toch wat lastiger.

Nu het goede weer er aan komt, ben ik van plan met een groepje mensen de jeu-de-boules baan op te gaan.

Er zijn genoeg voorzieningen voor ontspanning, maar nog belangrijker zijn de fijne medebewoners. Hoewel het natuurlijk spannend is, ineens tussen allemaal nieuwe mensen, ging de overgang erg vlot. Iedereen is even vriendelijk. In die zes maanden hebben we al goede kennissen gemaakt. Het leuke is dat er zo veel verschillende bewoners zijn, allemaal met een eigen achtergrond. Zo kom ik uit de logistieksector en komt een ander uit het bankwezen, maar drinken we samen een biertje in het Grand Café. Gisteren werd het bijvoorbeeld onverwachts laat toen we met een paar man voetbal zaten te kijken. Ik hou van die spontane gezelligheid.”

Hij vertelt verder over de rust die het in hun leven heeft gebracht. “Weten dat we in onze eigen leefomgeving kunnen blijven als ons iets overkomt, is een belangrijke reden geweest voor deze keuze. We zagen onze vroegere buren steeds ouder worden in hun zelfstandige woning en steeds afhankelijker worden van degenen die hulp konden bieden. We besloten dat we ons dat niet wilden laten gebeuren, ook om onze kinderen de zorg te ontnemen. Deze stap is een hele bewuste voorbereiding op onze oude dag, nu het nog kan. En nu we er op tijd bij zijn, hebben we nog alle energie om te genieten van al het moois dat Molenwijck te bieden heeft!”

Wilt u ook uw volgende levensfase naar eigen wens inrichten nu u volop energie heeft? Kom langs op de Open Dag die wij meerdere malen per jaar organiseren. Of neem contact op voor een persoonlijke kennismaking. Wij verwelkomen u graag!

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |