“Het werd steeds stiller in huis”

Mieke Eggermont – de Mast

Wanneer mensen de keuze maken om in Residentie Molenwijck te gaan wonen, gaat daar altijd een persoonlijk proces aan vooraf. Mieke Eggermont – de Mast, oud-burgemeester van Haaren, woont sinds vorige maand in Molenwijck en vertelt over haar ervaringen:

“Ik had een mooie woonplek in Haaren, die in principe overal aan voldeed. Het was jarenlang mijn thuis, ik had een druk sociaal leven en ik voelde me er prettig. Echter, door de jaren heen werd mijn sociale kring steeds kleiner; iedereen om me heen werd natuurlijk ook ouder. En hoewel ik nog alles zelfstandig doe, werd ik toch wat minder mobiel. Op die manier werd het steeds een beetje stiller in huis. Ik begon de aanspraak van mensen steeds meer te missen en wist dat ik er iets aan moest doen.”

Ze vertelt dat ze bij verschillende andere woonresidenties is gaan kijken, “maar toch voelde het nog niet helemaal goed. Tot het moment dat ik op de open dag bij Residentie Molenwijck een bewoonster hoorde vertellen over haar leven aldaar. Ze had een gevulde agenda, zonder verplichtingen. En toen wist ik: dit is een plek voor mij. Het toeval wil dat ik inmiddels precies tegenover haar woon en ik gisteren nog bij haar op de koffie ben geweest.”

Proefwonen gaf voor mij de doorslag.

Het feit dat ze eerst een paar dagen kon ‘proefwonen’, hielp haar met het maken van haar beslissing. “Ik heb toen goed sfeer geproefd, leuke mensen leren kennen en het ‘Molenwijckgevoel’ ervaren. Het is ontzettend prettig dat ik in principe altijd een praatje kan maken met iemand, maar dat ik ook alle vrijheid heb om zelf mijn tijd in te vullen. Ik lees bijvoorbeeld graag en wil daar tijd voor overhouden.”

Ook voelt het goed dat haar kinderen nu minder zorgen hebben, vertelt ze. “Ze weten dat hier meteen zorg is wanneer er iets zou gebeuren. Dat geeft een veilig gevoel, ook voor hen. Het moet soms nog bezinken dat ik hier definitief woon, maar ik weet zeker dat ik het juiste besluit heb genomen.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |