“Ik ben hier inmiddels al echt thuis.”

Henk Geurts

Henk Geurts is ongeveer een maand geleden ingetrokken als nieuwe bewoner van Residentie Molenwijck. Hij vindt het prettig dat hij zijn actieve leven voort kan zetten, met de gemakken en het gevoel van veiligheid van de voorzieningen die er worden geboden.

Hij vertelt dat de keuze voor hem niet erg moeilijk was. Na wat gesprekken met oude bekenden en een klein onderzoek naar alle beschikbare faciliteiten, besloot hij dat Residentie Molenwijck zijn nieuwe woonplek zou worden. “Alles is aanwezig en er wordt werkelijk met je meegedacht. Dat begint al met de verhuizing. Daar komt toch aardig wat bij kijken en kost energie. Het is dan prettig dat er ondersteuning is bij het geregel. De technische dienst en huishoudelijke hulp zorgen samen voor een appartement dat tot in de puntjes in orde is.”

“Ja, ik ben toch al aardig aan het inburgeren zou je kunnen zeggen. Toevallig heb ik gisteravond weer wat nieuwe mensen ontmoet. We hebben met een aantal mensen gezellig wat gedronken na de lezing die hier plaatsvond. Die was zeer interessant overigens. Ik heb zelf de afgelopen jaren nogal wat gereisd, onder andere naar Indonesië en de spreker vertelde echt prachtig over de geschiedenis en cultuur. Het is heerlijk dat je dan niet meer in de auto hoeft te stappen om naar huis te gaan en in het donker aan te komen. Maar dat je al thuis bent.  ”

Er hangt hier een ongedwongen sfeer. Ik bepaal zelf hoe mijn dag eruit ziet.

Ook hangt hier een ongedwongen sfeer. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar ik voel gelukkig alle ruimte om zelf te bepalen hoe mijn dag er uit ziet. Dat is voor mij erg belangrijk.” Hij wil nog een ding meegeven aan mensen die er aan denken dezelfde stap te maken: “Kom eens goed de sfeer van Molenwijck proeven. Door hier de tijd te nemen, met bewoners te praten over hun ervaringen en appartementen te bekijken, krijg je pas een goed idee wat wonen in deze bijzondere omgeving inhoudt. Ik ben in ieder geval blij dat ik dat heb gedaan en zo tot deze keuze ben gekomen.”

De goede sfeer onder de bewoners was hem al duidelijk voordat hij besloot in Residentie Molenwijck te gaan wonen. “Vorig jaar rond deze tijd was ik uitgenodigd voor de Wildavond. De keuken had lekkere wildgerechten klaargemaakt en we zaten met alle bewoners en gasten aan tafel. Dat was een ontzettend geslaagde avond. Het bijzondere is dat ik binnenkort weer mag aansluiten, maar dit keer als bewoner. Ik verheug me er op! Fijn dat dit bij de faciliteiten van Molenwijck hoort.”

Hij voegt nog toe dat het een plek is waar persoonlijke aandacht belangrijk is. “Het verbaast me toch zo dat ik al zes verschillende receptionistes heb ontmoet en dat ze me allemaal met mijn naam kunnen begroeten. Dat voelt persoonlijk en maakt het hier ook echt thuis.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |