“Na 10 dagen al echt thuis”

Rard Eissens

Wanneer je het appartement van de heer Rard Eissens binnenstapt wijst niets er op dat hij er pas tien dagen geleden is komen te wonen. Het is ingericht met persoonlijke spullen, waaronder zijn boekenkast vol bijzondere boeken. Het is een warme plek die sfeer ademt en waaraan je voelt dat je echt bij iemand thuis bent. Hij vertelt over zijn keuze om naar Residentie Molenwijck te komen en zijn ervaringen als nieuwe bewoner.

“Ik heb 54 jaar in Breda gewoond en had een groot appartement samen met mijn vrouw. Na haar overlijden werd ik mij steeds meer bewust van mijn eigen kwetsbaarheid. Ik leerde iemand kennen in Loon op Zand en zij wees me op Molenwijck. Nu ik hier woon voel ik rust en zekerheid. Het voelt veilig om te weten dat er altijd iemand klaar staat als me iets zou overkomen. Mijn kinderen werden erg betrokken in het keuzeproces. Zij weten nu precies in welke warme omgeving ik woon en dat is zowel voor hen als voor mij erg waardevol.”

Rard Eissens benadrukt dat de verhuizing erg fijn verliep. “Het is natuurlijk altijd een onderneming, maar ik stond er niet alleen voor. Er werd aan alle kanten meegedacht en gezorgd dat ik een fris appartement kon betrekken dat ik helemaal naar mijn wensen kon inrichten.” Sinds hij hier woont valt hem een aantal dingen op. “Allereerst de aardige en meelevende medewerkers. Het is ontzettend prettig om hier rond te lopen en te merken dat er oprechte interesse wordt getoond.

Het is ontzettend prettig om hier rond te lopen en te merken dat er oprechte interesse wordt getoond.

Ook hangt hier een ongedwongen sfeer. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar ik voel gelukkig alle ruimte om zelf te bepalen hoe mijn dag er uit ziet. Dat is voor mij erg belangrijk.” Hij wil nog een ding meegeven aan mensen die er aan denken dezelfde stap te maken: “Kom eens goed de sfeer van Molenwijck proeven. Door hier de tijd te nemen, met bewoners te praten over hun ervaringen en appartementen te bekijken, krijg je pas een goed idee wat wonen in deze bijzondere omgeving inhoudt. Ik ben in ieder geval blij dat ik dat heb gedaan en zo tot deze keuze ben gekomen.”

© 2021 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |