Mijn vingers kriebelden…

Agnes Truijen

Op zondag 24 november is iedereen tussen 11.00 en 16.00 uur welkom in Residentie Molenwijck op de jaarlijkse MolenwijckBazaar. Een sfeervolle markt waar u terecht kunt voor bijzondere producten. Gemaakt door bewoners, medewerkers en andere creatieve geesten. Leren tassen, wollen en gehaakte artikelen, boeken, bloemen en plantjes, keramiek, thee, sieraden en kaarten.

Demonstratie op de MolenwijckBazaar


“Een eenvoudig strijkijzer en soldeerbout met hulpstukken, blokjes bijenwas in uiteenlopende kleuren en fotopapier. Dat is wat je nodig hebt. Ja, je moet wel goed kleuren kunnen combineren. Eigenlijk kan iedereen het! Tijdens de Bazaar geef ik een demonstratie. Of schuif gezellig bij me aan om het ook te proberen. Dit jaar helpt mijn dochter Cathrijn ook weer mee. Gezellig hoor.

Het leuke is dat je vooraf niet weet wat eruit komt. Het ontstaat gewoon!

Schilderen met bijenwas werd mijn nieuwe liefde

Toen Agnes Truijen met haar man in Residentie Molenwijck kwam wonen, schilderde zij al vele jaren in een atelier. Vele technieken maakte zij zich eigen. In 2005 volgde zij in Molenwijck een workshop ‘Schilderen met bijenwas’. Een nieuwe liefde was geboren.  “Vanaf dat moment vind je mij elke maandagochtend samen met anderen, aan het werk bij de Bijenwasschilderclub in de bibliotheek van Molenwijck. Ik maak vooral ansichtkaarten. Eigenlijk voor alle gelegenheden. Het leuke is dat je vooraf niet weet wat eruit komt. Het ontstaat gewoon!”

Elk werk is uniek

Ik sta al jaren op de Bazaar. Vorig jaar verkocht ik zo’n 100 kaarten! Elke kaart is uniek, dat vinden mensen bijzonder. Soms lijkt het op een bloem, soms is het vooral de kleurcompositie die het ‘m doet. Mijn collega maakt er mooie doosjes van. Naast dat ik mijn kriebelende vingers graag aan het werk zet, is het vooral ook gezellig samen met andere bewoners. En met Ciska en Hetty, twee andere bijenwas-creatievelingen, die overigens niet in Molenwijck wonen.”

De MolenwijckBazaar biedt voor ieder wat leuks. Loop gerust eens binnen op 24 november! Voor een bijzonder cadeau voor de feestdagen of omdat de koffie er zo lekker is! U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.    

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |