Tweekamerappartement met een prachtig groen uitzicht

Jan en Corrie Hoes

“Wij kozen voor dit tweekamerappartement vanwege het prachtige uitzicht”, vertelt Corrie. “Al ons hele leven zijn wij gewend aan veel groen om ons heen, dus we zijn blij dat we hier zo mooi van ons af kunnen kijken.”

Voorheen woonden Jan en Corrie Hoes 40 jaar lang in Tilburg Noord. Het was een flink huis met een grote tuin waar zij, ook ‘s winters vanuit hun tuinkamer, met volle teugen van genoten. In februari 2019 verhuisden zij naar Residentie Molenwijck.

Tweekamerappartement in het groen

Vanaf de tweede verdieping kijken zij uit op het natuurschoon onder hen: een mooie vijver omringd door prachtige treurwilgen en gezellige bankjes. Corrie: “Ook ’s avonds is het hier prachtig. Dan is het buiten heel sfeervol verlicht.”

Of het omschakelen was? Natuurlijk. Verhuizen van een groot huis naar een appartement is best een beslissing. “We waren ons aan het oriënteren op iets gelijkvloers en toen kwam deze mogelijkheid voorbij. Het is een mooi appartement en een beter uitzicht kun je niet treffen. Ik raak er steeds meer aan gewend dat we kleiner wonen dan voorheen,” vertelt Corrie. “We hebben nu een stuk minder rommel dan in dat grote huis,” grinnikt Jan.

Jan en Corrie Hoes op het balkon van hun tweekamer seniorenappartement bij Residentie Molenwijck
Jan en Corrie op het balkon van hun tweekamerappartement

45 jaar Jazz: een muzikale levensreis

Dat Jan bijzonder muzikaal is, is direct zichtbaar. Zijn banjo en gitaar hebben een ereplaats in de woonkamer en aan de muur hangt een nieuwsgierig makend schilderij van een 11-koppig jazz-ensemble, genaamd Lamarotte. Wat blijkt? Samen met dit podiumorkest zet Jan, als musicus én zanger, al bijna 45 jaar de zalen op zijn kop! Op grote jazzfestivals in binnen- en buitenland spelen zij een mix van opzwepende dixieland en old style jazz.

Het is elke keer weer één groot feest

Zijn ogen lichten op als hij erover spreekt: “Het is elke keer weer één groot feest! Er wordt volop gedanst, gelachen en dat gaat natuurlijk niet zonder de nodige biertjes. Daar staan wij ook wel om bekend,” knipoogt hij. Jan heeft een echt artiestenleven achter de rug. Hij reisde heel wat af, deed tv-optredens bij Joop van den Ende en speelde zelfs op de eerste bruiloft van André Hazes. “Het was een onvergetelijke tijd.” Op 23 november 2019 viert Lamarotte haar 45-jarige jubileumfeest in het Willem ll Stadion in Tilburg.

Jan Hoes, bewoner van Residentie Molenwijck, met zijn Jazzband Lamarotte
Het vrolijke jazzensemble tijdens een optreden in het Duitse Dresden

Supporten, bridgen en socializen

Een succesvolle artiest kan niet zonder een zorgzame vrouw aan zijn zijde, die ook haar éigen passies heeft. Corrie heeft een sportief leven achter de rug: tennissen, volleyballen, de Nijmeegse Vierdaagse lopen… Nu support zij (als trotse oma) fanatiek haar vier kleinkinderen. “Ik geniet enorm van de dansvoorstellingen van onze kleindochters. En als de jongens ‘thuis’ spelen ben ik op zaterdagen altijd te vinden op de honkbalclub in Moergestel.”

Ik heb mijn onlangs mijn rijbewijs verlengd. Nu kan ik weer zelf op pad!

Corrie schildert graag en maakt kaarten van bijenwas. Maar haar grootste hobby is beslist bridgen. “Dat vind ik zo leuk. Ik doe het al 20 jaar.” Hoewel Molenwijck ook een bridgeclub heeft, gaat Corrie twee keer per week bridgen in Tilburg. “Ik vind het gezellig om ook daar mijn sociale contacten te onderhouden. En sinds vorige week kan ik er zelf weer naartoe rijden, want ik heb ondertussen mijn rijbewijs verlengd.”

“We hoeven ons hier niet te vervelen. Integendeel.” Corrie legt uit: “Op zaterdagen missen we soms het ‘Happy Hour’ in Residentie Molenwijck. Onze buurman, met wie wij goed kunnen opschieten, vraagt dan altijd: ‘Waar waren jullie?’ Tja, dan hebben we wat anders te doen. Meestal gaan we wel koffie drinken met de bewoners op vrijdagochtend hoor!”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |