“Met iedere penseelstreek groeit het kunstwerk”

Tine Roelants zag 6 jaar geleden tijdens een open dag van Residentie Molenwijck een groep bewoners geestdriftig schilderen. Ze kreeg de uitnodiging mee te komen doen. Ze begon als cursist en ze heeft inmiddels al heel wat creativiteit op papier gezet. Toen zij en haar man plannen maakten om toekomstbestendig te gaan wonen, bleek Molenwijck een logische keuze. Ook nu ze in hun appartement wonen, blijft Tine Roelants een trouwe cursiste.

Docente Desirée Leijs–Bruglemans vindt dat leren over compositie en kleur net zo belangrijk is als creatieve vrijheid en plezier. “Het bijzondere aan de cursusgroep is dat iedereen een verschillend niveau en een eigen achtergrondverhaal heeft. Ik vind het heel mooi dat mensen met veel levenservaring hun ideeën en inspiratie delen met mij en met elkaar. Hoewel het onderwerp of de werkwijze overeenkomt, is ieder werk uniek en eigen. Ik zie dat de cursisten zich telkens verder ontwikkelen. Met iedere penseelstreek groeit het kunstwerk!

Iedere les eindigt met een nabespreking, waarbij we naar elkaars werk kijken. De gesprekken die daaruit voortkomen zijn prettig, open en leerzaam. Omdat kunst zo persoonlijk is, ontstaat er vanzelf een band onderling. Dat maakt dat ik hier elke week met plezier naar toe kom!”

Een van de cursisten voegt toe: “Elke week klinkt er wel wat gemopper: “Dat kan ik niet”, “Het is veel te moeilijk!” Dan veegt Desirée al het commentaar van tafel en buigt zich vervolgens geduldig en vol aandacht over ieder van de cursisten om hen op weg te helpen. En iedere keer is er weer verbazing wanneer er na twee weken vol vreugde nieuwe werken kunnen worden opgehangen in de Galeriegang van Molenwijck.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |