Je móet niets, je kunt van alles”

Rein Homan

“Ik woon hier nu precies één jaar”, zegt Rein Homan stralend wanneer ik hem spreek in zijn appartement in Residentie Molenwijck. Het bijzondere aan zijn verhaal is dat meneer Homan al in de jaren ’80 in Molenwijck kwam. “Mijn moeder woonde hier. Het is sindsdien misschien groter geworden, maar de service en de warme sfeer hebben erop geen enkele manier onder geleden. Ook de keuken is uitmuntend.”

Een positief klimaat

Als hij terugkijkt op het afgelopen jaar roemt hij het feit dat zaken zo goed geregeld zijn. “Molenwijck heeft mijn verwachtingen overtroffen. Zo’n verhuizing bijvoorbeeld. Dat is niet niks hoor. Ik ben echt verrast door de hulp van de Technische Dienst. Het personeel doet hier alles om het de bewoners naar hun zin te maken. Dat gaf overigens de doorslag om voor Molenwijck te kiezen: het is een bijzonder efficiënte organisatie. Hier heerst een positief klimaat en overal is tot in detail over nagedacht.”

Ik dacht: nu ik nog de energie en de gezondheid heb om zelf mijn keuzes te maken, moet ik dat doen. Nu kan ik er nog van genieten.

Bewoner Reinier Homan vertelt over zijn ervaringen met Residentie Molenwijck

“Mijn overwegingen om hier te komen wonen waren destijds puur rationeel van aard. Ik dacht: nu ik nog de energie en de gezondheid heb om zelf mijn keuzes te maken, moet ik dat doen. Nu kan ik er nog van genieten. Mocht er iets gebeuren, dan ben ik al in mijn eigen thuisomgeving, mét zorg. Het is beschermd wonen terwijl je privacy behouden blijft.”

Nieuwe vriendschappen

Hij vertelt dat de open dag hem goed heeft geholpen om het echte Molenwijck-gevoel te begrijpen. “Na een rondleiding en gesprek met een bewoner, snapte ik dat je hier van alles kunt doen, maar dat je absoluut niets moet. Dat is precies zoals ik wil wonen. Intussen heb ik nieuwe vriendschappen gesloten. Meestal eet ik met een van hen in het restaurant. Gisteren ben ik nog naar een muziekavond geweest. Dat was echt geweldig!”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |