“Ik kan hier mijn actieve en sociale leven behouden”

Elly van Leuven-Steenbrink

“Het is kleiner dan ik gewend ben, maar ik zou nooit meer groter willen wonen,” zegt mevrouw Elly van Leuven over haar tweekamerappartement in Residentie Molenwijck. “Het is knus en ik voel me hier thuis. Ik kon het helemaal naar eigen zin laten opknappen: nieuwe vloerbedekking, andere verf op de muren en ik liet een muur verwijderen, waardoor ik een ruimere hal heb.”

Elly is blij met haar goede start in Molenwijck. Terwijl ze rondkijkt in haar moderne appartement, vol met smaakvolle schilderijen en foto’s van de kinderen, vertelt ze hoe voorspoedig haar verhuizing verliep dankzij de hulp van haar zonen en de verhuisservice van Molenwijck. 

Mijn plek gevonden

Haar reden om destijds voor Molenwijck te kiezen, was het sociale aspect. “Ik heb altijd een actief leven gehad en dat wilde ik behouden. Vrienden van de golfclub bij de Efteling woonden hier en zij waren altijd erg positief.” Dit wekte ook de nieuwsgierigheid van haar zonen. “Tijdens ons jaarlijkse moeder-zoon weekend zeiden zij: ‘mam, wij zouden Molenwijck ook wel eens willen zien.’ Sinds januari 2019 heb ik hier mijn plek gevonden.”

Elly van Leuven in haar opgeknapte tweekamerappartement

Als lid van de Activiteitencommissie draagt Elly bij aan de lezingen en activiteiten voor 2020. “Op 3 maart is er een optreden van een pianist die tijdens zijn pianospel bijzondere beelden van Venetië laat zien. Ik heb zijn show al eerder gezien en het leek me écht iets voor Molenwijck.” (meer informatie over de lezing vindt u onderaan deze pagina)

Drukker dan vroeger

Bang om eenzaam te worden in haar nieuwe omgeving is ze nooit geweest. “Iedereen doet hier zijn best om het aantrekkelijk te maken voor nieuwe mensen. Bewoners vroegen al gauw: ‘Kom je ook bridgen?’. Bridgen kon ik niet, dus ik heb een Scrabbleclubje opgericht. Ook ga ik elke week naar de fitness en op woensdagavonden zing ik in het Molenwijck-koor. Na afloop van een activiteit doen we vaak gezellig een drankje. “Ik heb het hier veel drukker dan vroeger,” lacht ze.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |