Ik geniet er elke dag van dat ik deze stap heb gezet

Trees Timmermans

Mevrouw Trees Timmermans uit Waalwijk woont sinds mei in Residentie Molenwijck. Ze is zichtbaar trots op haar ruime, lichte appartement en vertelt dat ze nog steeds blij is dat ze de keuze heeft gemaakt om er te gaan wonen. “Al jarenlang wist ik dat ik ooit de stap naar Molenwijck wilde maken, maar ik bleef het voor me uit schuiven. Toen ik 80 jaar werd afgelopen zomer vond ik dat het tijd was. Ik heb een erg druk sociaal leven, maar als alleenstaande bestaat toch het gevaar van vereenzaming als je ouder wordt. Ik besloot dat ik me dat niet zou laten gebeuren. Nu ik eenmaal hier woon kan ik mijn vrienden uit Waalwijk makkelijk blijven zien; Molenwijck ligt immers slechts op tien minuten afstand. Daarnaast ontmoet ik veel nieuwe, aardige mensen. De gemeenschap hier voelt als een warme deken.”

Als grootste reden voor deze stap benoemt ze vooral het feit dat het veilig voelt. “Er zal maar iets gebeuren en er is op dat moment niemand in de buurt. Hier weet je gewoon dat er altijd meteen iemand is om je te helpen. ”

Ook voor kleine vragen neemt iedere werknemer even de tijd om mee te denken. Dat voelt goed.

“Ik heb altijd gezegd dat ik nooit spijt wilde hebben dat ik deze keuze níet heb gemaakt en dat het dan ‘te laat’ is. Ik zag al de toekomstbeelden voor me: alleen wonen en steeds meer vereenzamen doordat je steeds minder mobiel wordt. Of uiteindelijk in een verzorgingshuis terecht komen. Dat wilde ik absoluut niet. Ik heb de keuze ook op het juiste moment gemaakt, want verhuizen kost ook nog eens best wat energie. Nu heb ik die nog, evenals de energie om hier te ‘landen’ en nieuwe mensen te ontmoeten. Dat heeft me zo ontzettend veel opgeleverd.”

“En het is elke avond weer een heerlijk moment als het diner wordt geserveerd. Eerst neem ik een aperitiefje, om vervolgens van de kunsten van de chef te mogen genieten. Dan besef ik me ten zeerste dat ik hier echt heel erg fijn woon en dat ik absoluut de juiste keuze heb gemaakt.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |