“Waarom zou u Den Bosch verlaten?”

Dim van Rijsbergen en Joop Post

Residentie Molenwijck in Loon op Zand is een vitale woongemeenschap voor senioren met zorg voor later. Twee uiteenlopende verhalen; wat ze gemeenschappelijk hebben is dat ze beiden jarenlang in Den Bosch e.o. woonden, voordat ze kozen voor Residentie Molenwijck.  

Gezelligheid en vriendschap
Dim van Rijsbergen: “Alles bij Molenwijck draait om het levensgeluk van de bewoners. Mijn vrouw en ik komen uit Vught. Als wij daar waren blijven wonen, zou het waarschijnlijk heel anders gegaan zijn. Voor ons is het slechts 250 meter lopen naar het restaurant, maar voor we die bereikt hebben, spreken we soms wel 6, 7 mensen die ons even staande houden voor een praatje.”

Ik ga toch niet tussen de oudjes zitten…

Van dichtbij gezien hoe kwetsbaar het leven is 
Joop en Coby Post uit Den Bosch: “Het moment dat wij besloten naar Residentie Molenwijck te gaan, herinner ik me nog goed”, vertelt Joop. Zijn oudste zus kreeg artrose en ging door haar rug. Ze kon de trap niet meer op en er werd een bedje neergezet in de kamer. Ze wilde niet verhuizen. “Ik ga toch niet tussen de oudjes zitten”, zei ze dan. “Van dichtbij zagen we hoe moeizaam alles ging, omdat ze besloten had thuis te blijven wonen. We keken elkaar aan en zeiden meteen: dat willen wij niet.”

Wonen met zorg voor later
Twee voorbeelden van bewuste overwegingen om te kiezen voor een vitale woongemeenschap; vanwege vriendschap én geborgenheid voor later. Momenteel zijn er geen appartementen beschikbaar, u kunt zich wel aanmelden voor de wachtlijst. Voor meer informatie: 0416-365600 en www.molenwijck.com

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |