“Fantastisch dat ik nog steeds kan pianospelen!”

Margriet Schoemaker-van Oerle

Margriet Schoemaker-van Oerle woont sinds 2020 in Residentie Molenwijck. Zij blikt terug op deze twee jaar.

“Ik vind de sfeer in Molenwijck erg fijn en voelde mij al snel welkom. Er wonen hier ongeveer 175 bewoners, dus dat betekent 175 nieuwe buren. Ik vind mijn medebewoners erg sociaal. Wanneer je voor het eerst bij een activiteit aansluit, doen zij de moeite om je te leren kennen. Dat is erg fijn, hierdoor voel je je echt hartelijk ontvangen en welkom.

Zelf ga ik regelmatig naar fysiotherapie en ben ik lid van de fitnessclub, het koor, de bridgeclub en het schilderclubje. Maar ik sluit ook graag aan bij Koffietijd en Borreltijd! Dit betekent dat ik best een volle agenda heb, wat ik heerlijk vind. Overigens begin ik elke dag met een stukje pianospelen op de vleugel in het restaurant. Op deze manier blijf ik goed geoefend, iets wat ik altijd al graag deed. Het is natuurlijk fantastisch dat ik nu ook nog kan pianospelen.

Niet iedereen hoeft actief te zijn bij het organiseren, maar je kan altijd meehelpen.

Als actieve bewoonster ontvang ik geregeld belangstellenden. Het is prettig om hen enthousiast te maken. Zij zien tijdens een rondleiding welke services er zijn en bij welke activiteiten ze kunnen aansluiten. Juist die diversiteit aan activiteiten en bezigheden voegt net dát extra toe. Niet iedereen hoeft actief te zijn bij het organiseren, maar je kan wel meehelpen. Zo kan iedereen binnen zijn mogelijkheden een kleine bijdrage leveren aan de SAMEN-leving van Residentie Molenwijck.

Ik merk dat belangstellenden soms een verhuizing uitstellen. Het besluit om te verhuizen wordt te laat genomen. Dat vind ik jammer. Mijn advies is: “Wacht niet te lang… want er is hier nog zoveel moois dat je anders zou missen.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |