Stap voor stap geholpen bij de verhuizing

Corrie Kanters-Bontenbal

Corrie Kanters is een tevreden mens, woont in een appartement gelegen in het groen, in de rust van het dorp en mooie zonsondergangen op de koop toe. “Ik geniet van de omgeving door wandelingen te maken in de bosrijke natuur of door de fiets te pakken.”

Ze maakte in de zomer van 2019 een weloverwogen besluit na een bezoek aan de open dag. In gesprek met Sabine de Wijs (woonadviseur van Residentie Molenwijck) hoorde ze dat zij hier altijd terecht kon, ook als haar huis snel zou worden verkocht. Dat gaf Corrie de ruimte en het vertrouwen om eerst haar huis te verkopen en vervolgens een keuze te maken uit het beschikbare aanbod bij Residentie Molenwijck.

“Tijdens de voorbereidingen heeft Sabine mij geholpen om de verhuizing verder vorm te geven. Stap voor stap, zodat ik niks heb vergeten. Ik kreeg zelfs een stapeltje verhuiskaarten! Molenwijck werkt met een aantal partners, waaronder een woningstoffeerder en schilder. Zij verzorgden het schilderen en de vloer. Na een advies in de winkel, kreeg ik stalen mee naar huis om thuis in alle rust een keuze te maken, wat het beste paste bij mijn meubels en gordijnen. Een interieurbouwer maakte een kast op maat in de badkamer. De TD hielp met lampen ophangen, televisie aansluiten. Die hulp was echt heel fijn.”

Vanaf dag één kennen medewerkers je naam. Dat voelt heel persoonlijk en oprecht.

“Nieuwe bewoners krijgen ook ondersteuning van een andere bewoner als hun persoonlijke contactpersoon, zodat ze zich sneller thuis voelen. “In mijn geval was dat Marianne van Ettinger. Het is heel fijn om iemand te hebben die je vragen kan stellen. Ze heeft mij rondgeleid, me meegenomen naar de koffie op de vrijdagochtend en het borreluur op zaterdagmiddag. Prettig én gezellig. We zien elkaar nog steeds af en toe. Inmiddels ben ik zelf een contactpersoon voor een mevrouw die hier onlangs kwam wonen! Wat ik overigens ook bijzonder vind: vanaf dag één kennen medewerkers je naam. Dat voelt heel persoonlijk en oprecht.”

Over dit proces bezocht Jan Bernard Koolen haar thuis in haar gezellige appartement en hij maakte er een korte film van.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |