Molenwijck vervangt 500 lampen voor LED-verlichting

Samen met Van Gerwen Installaties B.V. (Tilburg) is Residentie Molenwijck genomineerd vanwege het vervangen van de verouderde spaarlampen voor 500 “slimme” LED-armaturen. Signify/Philips nomineert 100 initiatieven waarbij deze slimme verlichting is toegepast. Het initiatief met de meeste stemmen krijgt het predicaat Duurzaam Gebouwbeheer en staat daardoor in de Spotlight.

“Verlaging van het energieverbruik en de onderhoudsvriendelijke armaturen gaven de doorslag om in de afgelopen periode, fasegewijs alle spaarlampen en armaturen in de gemeenschappelijke ruimtes van Residentie Molenwijck te vervangen ” vertelt Pieter van Tilburg (teamleider technische dienst) trots. Concreet zijn dit 500 nieuwe LED-armaturen. “De LED-armaturen zijn via een app aan te sturen, waardoor we bepaalde groepen lampen op afstand aan en uit kunnen zetten. Veel gemakkelijker dan in de oude situatie. Bovendien heeft de nachtdienst nu één knop om heel Residentie Molenwijck in volle verlichting te zetten. Overdag brandt het licht op 10% vermogen. ’s Nachts is dat 20%. Maar in geval van nood schakelen we nu direct over naar 100%. Dat geeft een veilig gevoel voor mijn collega’s en de bewoners.”

Slimme energiebesparing

Van Gerwen Installaties werkte samen met Residentie Molenwijck het plan uit en begeleidde de uitvoering. De toegepaste LED-armaturen hebben een energie-efficiëntieklasse van A++ en zijn voorzien van Interact Pro technologie. Deze technologie houdt in dat de LED-armaturen een draadloos netwerk vormen en met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor zijn ontelbaar veel instellingen mogelijk en is het mogelijk de verlichtingssterkte eenvoudig via een App te beheren. Door de spaarlampen te vervangen voor LED is het energieverbruik al met ruim 50% afgenomen. Met het inzetten van Interact Pro technologie kan deze besparing in te toekomst nog verder oplopen.

Green Deal

Dit sluit mooi aan bij de ambities van Residentie Molenwijck omtrent duurzaam ondernemen. “We hebben niet alleen een verantwoordelijkheid voor de bewoner van vandaag, we zijn het ook aan de bewoner van morgen verplicht hen een ‘groen thuis’ te bieden.” Vanuit deze visie heeft Residentie Molenwijck zich aangesloten bij de Green Deal Zorg Hart van Brabant. De aangesloten instanties en partijen vinden zich op het raakvlak van wonen en zorg en slaan de handen ineen om gezamenlijk te zorgen voor een duurzame organisatie en samenleving.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |