Residentie Molenwijck heeft aan al hun verwachtingen voldaan

Hennie Pomstra en Fré Eggink

Ruim 23 jaar hebben Hennie Pomstra en Fré Eggink samen in Residentie Molenwijck gewoond. Michiel Werkhoven blikt als petekind terug op een bijzondere periode voor zijn peetouders.

“Toen ik als 14-jarige jongen in Bilthoven woonde, waren zij mijn buren. Beiden hadden een hooggeplaatste functie bij een onderwijsinstelling en je zou kunnen zeggen dat zij mijn ‘academische ouders’ zijn geweest. Ze hadden als collegae een bijzondere band met elkaar en besloten als alleenstaande vrouwen op enig moment samen door het leven te gaan.”

Hij vertelt verder over het moment dat ze besloten op zoek te gaan naar een woning gericht op hun toekomst: “Hun keuze voor Molenwijck was tweeledig”, vervolgt Michiel. “Met hun rationele manier van beredeneren kwamen zij tot de conclusie dat het alles te bieden had, waarnaar zij op zoek waren: goede service, een uitstekende keuken, een mooie omgeving én zorg in huis voor als dat nodig zou zijn in de toekomst. “Fré kreeg een ernstig auto-ongeluk. Na een goed herstel, begonnen ze na te denken over deze meer servicegerichte woonvorm. Daarnaast voelden zij zich erg prettig in de vriendelijke omgeving en die combinatie gaf uiteindelijk de doorslag. Ach, en dat zij beiden als Westerse ladies naar het katholieke Zuiden afdaalden, heeft geen moment een rol gespeeld. Met een zo nu en dan goedmoedige opmerking dat er ook bewoners waren die carnaval graag aan zich voorbij lieten gaan, konden ze respectvol hun eigen leven voortgaan.”

Op enig moment was het mogelijk om een tweede appartement aan de overzijde bij te huren. Overdag zochten we elkaar op, tegen de avond gingen ze ieder naar hun eigen appartement. Nadat Hennie in 2014 alleen kwam te staan, woonde ze nog 5 jaar zelfstandig in haar vertrouwde Molenwijck.  “Molenwijck heeft hen alles gebracht wat ze hoopten. Eerst een passende omgeving met vriendelijke aandacht; daarna steeds meer goede en lieve zorg die ze nodig hadden. Als ik op de afgelopen jaren terugblik ben ik het volledig met hun keuze voor Molenwijck eens. Ik heb hen zien genieten van hun nieuwe contacten, het actieve leven en de mooie omgeving in de periode dat ze allebei vitaal waren. Daarnaast ben ik blij met de aandachtige manier waarop voor ze is gezorgd in de latere jaren; dat heeft mij echt een gerust gevoel gegeven. Ik zal Molenwijck altijd een warm hart toedragen.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |