Proefwonen gaf voor mij de doorslag

Mieke Eggermont-de Mast

Wanneer mensen de keuze maken om in Residentie Molenwijck te gaan wonen, gaat daar altijd een persoonlijk proces aan vooraf. Mieke Eggermont-de Mast, oud-burgemeester van Haaren, woonde in Molenwijck en vertelde over haar ervaringen, waarbij proefwonen doorslaggevend was.

“Dat de mogelijkheid bestond om eerst een poosje te komen ‘proefwonen’, heeft mij geholpen in het maken van een beslissing. Je staat op het punt een belangrijk besluit te nemen. Je wilt toch weten; waar stort ik me in en hoe ziet de toekomst eruit? Hoe is de sfeer, welke mensen tref je? Op deze vragen kreeg ik tijdens het verblijf antwoord. Dat stelde me gerust.”

Ik kan het iedereen aanraden.

“Ik had een mooie woonplek in Haaren, die in principe overal aan voldeed. Het was jarenlang mijn thuis, ik had een druk sociaal leven en ik voelde me er prettig. Echter, door de jaren heen werd mijn sociale kring steeds kleiner; iedereen om me heen werd natuurlijk ook ouder. En hoewel ik nog alles zelfstandig deed, werd ik toch wat minder mobiel. Op die manier werd het steeds een beetje stiller in huis. Ik begon de aanspraak van mensen steeds meer te missen en wist dat ik er iets aan moest doen.”

Ze vertelt dat ze destijds bij verschillende andere woonresidenties is gaan kijken, “maar toch voelde het nog niet helemaal goed. Tot het moment dat ik op de open dag bij Residentie Molenwijck een bewoonster hoorde vertellen over haar leven aldaar. Ze had een gevulde agenda, zonder verplichtingen. En toen wist ik: dit is een plek voor mij. Inmiddels heb ik een leuk kringetje met vriendinnen om me heen en doe ik aan enkele activiteiten mee. ”

Tijdens het proefwonen voelde ik zelf de goede, fijne sfeer, leerde leuke mensen kennen en ervaarde het ‘Molenwijckgevoel’. Proefwonen als voorproefje… Ik kan het iedereen aanraden!

En het klopt nog steeds. Het is ontzettend prettig dat ik in principe altijd een praatje kan maken met iemand, dat je met anderen samen woont en leeft. Tegelijk hou ik de vrijheid om zelf mijn tijd in te vullen. Ik lees bijvoorbeeld graag en wil daar tijd voor overhouden. Deze vrijheid vind ik erg belangrijk.”

Kom zelf genieten van het goede leven in Loon op Zand
U kunt bij ons proefwonen in een gezellig ingericht appartement. Onze tuin is een plaatje. Vanuit Molenwijck heeft u een perfect startpunt om de omgeving te bezoeken. Er is hier zoveel moois te ontdekken. Binnen- en buitenshuis! Laat u verwennen door wat de chef-kok dagelijks op tafel zet. Tegelijk snuffelt u aan het leven in Residentie Molenwijck…past het bij u?

Reserveer nu uw eigen vakantieverblijf en maak gebruik van een compleet appartement inclusief de voorzieningen. 

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |