Met de ontvangst van het eerste potje honing is de cirkel rond

Sinds mei heeft Residentie Molenwijck op het dak twee bijenkasten staan. Marco de Groot uit Loon op Zand van imkerij De Wachtbij nam het initiatief om contact op te nemen. Directeur Frans Mannaerts van Residentie Molenwijck introduceerde zich in het najaar van 2021 in Rond de Toren en riep lokale initiatieven op om te kijken waarin wij elkaar konden vinden. Het resultaat is dat bij Residentie Molenwijck nu, naast zo’n 170 bewoners, twee bijenvolken wonen.

Waar is dat goed voor? De bijen zorgen door bestuiving voor meer biodiversiteit in eigen tuin en het groen in de directe omgeving van Residentie Molenwijck. Zo komen er meer bloemen, is er meer zaadvorming en uiteindelijk zorgt dat voor honing uit eigen tuin! Hoe leuk is dat.

Marco de Groot is een gepassioneerd hobby-imker met zorg voor de bij, die inmiddels op drie locaties rondom Loon op Zand zo’n 10 bijenkasten heeft staan. U vindt zijn bijen ook bij OpenDoor en bij Kinderopvang Buitenlust.

Onlangs gaf Marco een lezing voor de bewoners van Residentie Molenwijck. Hij vertelde over de levenscyclus van een bijenvolk, over handgeslingerde honing en welke producten je er allemaal van kunt maken. Dat was ook hét moment om het eerste potje honing te overhandigen aan Frans Mannaerts.

Daarmee is de cirkel rond. Residentie Molenwijck wil graag iets voor de lokale omgeving betekenen en hieraan bijdragen. Tegelijk zijn de bijen geholpen met hun nieuwe habitat en leveren zij honing. Die overigens gretig aftrek vindt in de Huiswinkel van Residentie Molenwijck!

Meer informatie? www.dewachtbij.nl

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |