Bijen in de tuin!

Sinds begin mei hebben wij veel nieuwe bewoners in Residentie Molenwijck, aangevoerd door twee koninginnen. Ecologische imker Marco de Groot van De Wachtbij uit Loon op Zand heeft twee bijenkasten met honingbijen gebracht. De bijen ‘wonen’ op het dak van Residentie Molenwijck. Een mooie samenwerking met de lokale gemeenschap. Dank je wel Marco, voor het initiatief dat je nam.

De twee bijenvolken zorgen voor meer biodiversiteit en een beter evenwicht in onze tuin. Voor het bestuiven van planten en bloemen zijn ze echt nuttig. Een bijenvolk is in staat miljoenen bloemen per dag te bestuiven en bevruchten. Dat is goed voor de zaadvormig in de omgeving en het doorgeven van de tuin voor het volgende seizoen.

Een leuke bijkomstigheid is dat we over een poosje ook nog eens honing uit eigen tuin hebben. Als de honing over enkele maanden gereed is, wordt de honing gebotteld. Via de huiswinkel gaan we de eigen Molenwijckhoning verkopen. Maar zover zijn we nog niet. We laten de bijen eerst hun nodige vluchten uitvoeren o.a. in de tuin van Residentie Molenwijck.

De Wachtbij voert geregeld met de nodige zorg handelingen en controles uit. In onderstaande filmpjes ziet u hoe de twee kasten zijn geplaatst en geopend.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |