“Meer tijd voor mijn hobby’s, dat bevalt mij uitstekend.”

Hans Beunes

Hans Beunes (82) woont sinds enkele maanden in Residentie Molenwijck. Hij woonde in een bungalow in Loon op Zand, voordat hij verhuisde naar zijn eigentijds ingerichte tweekamerappartement.

Hij ervaarde geen drempel bij zijn integratie in de gemeenschap van Residentie. “Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan wat voor mij het leven waard maakt. Ik ben inmiddels aspirant-lid van de bewonersvereniging en ik ga voor De Wiekslag zorgen (het periodieke bewonersblad in Residentie Molenwijck, red.).”

Eigenlijk heb ik het nog steeds druk. Maar als jonge oudere, is dat precies wat ik nu wil!

Ik was altijd al een echte verenigingsman. Ik coördineer voor de 50+ers activiteiten bij de tennisvereniging van Loon op Zand. Zelf tennis ik drie keer per week. Ik speel wekelijks bij de biljartclub in het dorp, ik golf geregeld. En ik ben museumgids van de neo-byzantijnse  St. Jans kerk in Waalwijk. Eigenlijk is het mooie dat ik meer tijd voor mijn hobby’s overhoud, nu ik in Molenwijck woon. Niet meer koken, geen ramen meer wassen en geen beslommeringen meer over het onderhoud en de tuin.

Hans Beunes is klaar voor zijn vaste uurtje tennis.

Ik ga ook nog graag naar de film, op zondagmiddag op het terras bij het Witte Kasteel, een musical en op reis. Samen met mijn partner Lena, die overigens niet in Residentie Molenwijck woont, plannen we in de weekenden vaak uitstapjes.

Het restaurant of terras van Residentie Molenwijck is een plek waar ik graag andere bewoners ontmoet, bijvoorbeeld tijdens het dagelijkse happy hour of in het grand café om samen naar sportwedstrijden te kijken. Zo combineer ik wat ik graag doe, met wat hier al is. In de relatief korte tijd dat ik hier woon, heb ik al een stuk of 6 andere bewoners leren kennen.”

In mijn appartement vermaak ik mij ook goed. Ik zit veel achter de computer, om dingen te regelen. ’s Avonds kijk ik graag naar een film of documentaire op Netflix, naar sport of ik lees een boek. Eigenlijk kan je wel zeggen, dat ik het nog steeds druk heb. Maar als jonge oudere, is dat precies wat ik nu wil.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |