Koffie als motor voor saamhorigheid en zingeving

Carla Dijkstra en Anja Fouchier

Carla Dijkstra en Anja Fouchier, letterlijk elkaars buren, schenken al 3 jaar koffie of thee tijdens Koffietijd in Residentie Molenwijck. Elke vrijdagochtend – ook tijdens de coronajaren – staat Koffietijd op de agenda. Bedoeld voor bewoners om elkaar te ontmoeten, onder het genot van een kopje koffie of thee. Ans Vermeer, oud-medewerkster van Molenwijck en tegenwoordig vrijwilligster, helpt hen graag mee.

Anja Fouchier vertelt: “De kopjes, koffie, thee, tafels in een gezellige opstelling … alles is door de collega van het restaurant voorbereid op vrijdagochtend als wij ons melden. Daar hebben wij geen werk meer aan. De activiteit biedt een stukje saamhorigheid, verbinding en laagdrempelig contact.  Nieuwkomers kunnen gemakkelijk contacten leggen. Om dat het een goede gewoonte is, vind ik het belangrijk dit te blijven doen. Zelf hebben we meestal weinig tijd om aan de gesprekken deel te nemen. Wij zijn steeds de koffie aan het verzorgen.”

“De mannen zitten apart tijdens Koffietijd.” zegt Carla Dijkstra. “Hun gesprekken hebben een andere inhoud en komen vanuit een andere interesse. Bij hen komt de politiek ter tafelsport en uiteraard hebben ze het over de situatie in de Oekraïne.”

“Laatst was Conny van den Broek jarig, een van de vaste koffiedrinksters. Samen hebben we een kleinigheid bij elkaar gelegd om een prachtige bos bloemen te kopen voor haar kroonjaar. Wat bleek…we waren een week te vroeg! Gelukkig kon iedereen er om lachen!”.

Carla en Anja hebben overigens genoeg om handen. Zij helpen mee met de open dagen in Residentie Molenwijck om belangstellenden rond te leiden. De bloemen en planten in huis geven ze voldoende water en het bemesten hoort er ook bij. Daarnaast spelen ze graag bridge.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |