“Kiezen voor Molenwijck voelt bevrijdend”

Brenda Mimpen

Over het belang van zorgzaamheid en eigen regie, juist in deze tijd

In haar appartement in Residentie Molenwijck klapt Brenda Mimpen net haar laptop dicht. Zij werkt momenteel aan haar 7e boek onder haar pseudoniem Vincense Lelieveld. “Ik heb hier de rust om te schrijven; een verhaal over een misgelopen cruise in Mexico die tot gevaarlijke situaties leidt”. Alle boeken die ze schreef zijn gebaseerd op werkelijke ervaringen, opgedaan tijdens de vele reizen over de hele wereld.

“Het verhalen schrijven gaat hier goed, omdat ik in een relaxte omgeving ben. Dagelijkse zorgen, zoals het doen van boodschappen, heb ik nauwelijks. Wat ik nodig heb, vind ik in de huiswinkel van Molenwijck. Het voelt bovendien een stuk veiliger op dit moment dan een bezoek aan de supermarkt.

Ik voel me niet enkel veilig, het belangrijkste wat ik in Residentie Molenwijck ervaar, is het respect voor mijn generatie. Dat merk je in de sfeer, de gezelligheid en de zorgzaamheid van en voor elkaar. Er is altijd een luisterend oor onderling, hulp in de buurt of ze weten je advies te geven. Zie maar eens een betrouwbare loodgieter of timmerman te vinden. Die zorgen heb ik niet meer.

Ik voel me niet alleen veilig, ik ervaar in Residentie Molenwijck het respect voor mijn generatie.

Zeker mis ik het dat ik mijn vrienden nu veel minder zie. Dat wordt gelukkig gecompenseerd, omdat ik hier mensen van mijn leeftijd tegenkom, bijvoorbeeld tijdens het vrijdagochtend koffiemoment en zaterdagse borreluur. Ik verken alvast de omgeving om in het voorjaar met een andere bewoonster samen te gaan fietsen. Echt een prachtige landelijke omgeving. Ik hoop dat als mijn boek zover is, dat ik ook weer ruimte heb om te gaan golfen. Mogelijkheden genoeg.

Het fietslabyrinth in de fitnessruimte van Molenwijck vind ik fantastisch, ik fiets door landschappen waar ik ben geweest, bijvoorbeeld de Grand Canyon. Alsof ik toch dat deel van mijn reizende bestaan kan voortzetten.

Ik heb in april jl. het besluit genomen dat ik hier de rest van mijn leven wilde wonen. Ondanks de onzekere tijd voelde het bevrijdend! De wetenschap dat als me iets overkomt, ze altijd naar me omkijken. In mijn eigen omgeving heb ik gezien wat dit met je kan doen.

Ik ben hier op mijn plek, deze vrije manier van leven past bij mij. Ik heb zelf de regie, maar weet dat ik op iemand kan rekenen als het nodig is.

Mijn advies is om u open te stellen voor het concept, waarbij u met andere gelijkgestemden bij elkaar woont en te voelen wat het voor u kan doen.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |