“Hopen dat ik iets kan toevoegen.”

Henk Jan Overbeek

Wat een woongemeenschap voor senioren voor Henk Jan Overbeek betekent.

Henk Jan Overbeek (81) is een actieve bewoner die zowel binnen als buiten de muren van Residentie Molenwijck zoekt naar zingeving en plezier in zijn leven.

“Ik woon op een plek die mij de gelegenheid geeft om naast genieten, ook iets terug te geven aan de woongemeenschap;  bijvoorbeeld als lid van de Bewonersraad. Het samen zijn en dingen organiseren met andere bewoners speelt daarbij een belangrijke rol. Daarnaast geniet ik er ook van om op de golfbaan te staan, te bridgen, te biljarten en op vakantie te gaan.

Zingeving vind ik belangrijk om te voelen; dat het ook van betekenis is voor anderen.

Voordat ik in Molenwijck kwam wonen heb ik hier lange gesprekken gevoerd. Over wederzijdse verwachtingen, wat zijn de beweegredenen om in zo’n woongemeenschap te gaan wonen; is er nog een rol voor mij en wat zou die dan kunnen zijn. Molenwijck zoekt immers bewust ook naar bewoners die vitaal zijn, willen meedenken en willen bijdragen. We hebben samen de verantwoordelijkheid om er iets van te maken; voor nu maar ook  voor later. Er wordt soms een beroep gedaan op wat ik zou kunnen en willen doen en daarbij voelt het niet zo dat ik een stukje van mijn vrijheid inlever. Ik kan altijd nee zeggen als het iets betreft waar ik weinig affiniteit mee heb, of simpelweg geen zin in heb. Die zingeving is wel belangrijk om te voelen; dat het van betekenis is voor anderen.

Aan iedereen die voor zo’n besluit staat en een beslissing nog maar wat voor zich uitschuift zou ik willen zeggen; besef tijdig of díe vrijheid hier in Molenwijck niet opweegt tegen het – soms krampachtig – vasthouden van wat je nu hebt.”  

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |