“Het brengt mij rust en reuring tegelijk.”

Jo en Nelly Pijnenburg

Jo Pijnenburg (81) en zijn Nelly (80) wonen sinds 2021 in Residentie Molenwijck. Toch rijden zij bijna elke dag naar “De Rustende Jager”, wat zij al meer dan vijftig jaar als ‘hun kindje’ beschouwen. Voor velen is De Rustende Jager een begrip, een uitspanning waar het goed toeven is. Jo loopt er nog steeds rond als gastheer, om een oogje in het zeil te houden. Zijn nichtje Martijanne is de opvolgster van Jo en Nelly, maar de extra handen van Jo komen op drukke dagen goed van pas. Nelly maakt een praatje met gasten die ze van vroegere jaren nog goed kent.

Het is voor Jo en Nelly een ‘way-of-life’ geworden. Ze vonden een manier om hun vorige thuis te combineren met hun appartement in Residentie Molenwijck.

De overeenkomst tussen Molenwijck en De Rustende Jager is de rust, weten dat de dingen goed geregeld zijn en ook de sfeer en warmte die het uitstraalt.

“Dat we elke dag nog naar onze vertrouwde plek terug kunnen” zegt Jo, “brengt mij rust en reuring tegelijk. Ik vind het nog steeds leuk om met de gasten een praatje te maken. Aan het eind van de middag rijden we weer naar Residentie Molenwijck. Dan sluiten we ons graag aan bij de bewoners die met elkaar de dag afronden in het restaurant. Samen een drankje, het nieuws van de dag doornemen, een praatje en een lach. Daarna staat thuis de maaltijd voor ons klaar. We eten niet altijd alles op, omdat we in De Rustende Jager weleens een kleinigheid hebben gegeten.

Als het mooi weer is en we er zin in hebben rijden we in de avond nog even naar Oisterwijk naar De Lind. Soms hebben we met iemand afgesproken. Dan kan het voor komen dat we laat thuiskomen. Alleen op maandag, donderdag niet. Dan ga ik kaarten of biljarten. En op woensdag heeft Nelly koorrepetitie. Vrijdagsavonds eten we altijd in het restaurant van Molenwijck. Het is belangrijk om ook mee te doen, het contact dat hieruit ontstaat is voor ons belangrijk.

Mijn advies zou zijn; doe ook mee, ga er op uit, wacht niet tot iemand anders je komt opzoeken. Zelf initiatief nemen is belangrijk, hierdoor hebben we het gevoel erbij te horen. We kunnen helemaal onszelf zijn, we voelen ons thuis én kunnen gaan en staan waar we willen.

Wij kozen voor Molenwijck omdat we geen kinderen hebben en je wilt het voor later toch goed geregeld hebben. Want als er iets gebeurt, wie zorgt er dan voor ons? Gelukkig hebben we van het zorgdeel nog geen gebruik hoeven maken.

De overeenkomst tussen Molenwijck en De Rustende Jager is de rust, weten dat de dingen goed geregeld zijn en ook de sfeer en warmte die het uitstraalt. Dat zijn we gewend en we waarderen het dat in Residentie Molenwijck terug te vinden. Het is persoonlijk, gastvrij en ze kennen je bij naam. Dit geeft je het gevoel van thuiskomen.

Wist je trouwens dat ik erg van kersen hou? Zelfs zo erg dat ik ze van de kersenman die ze bij de Rustende Jager verkoopt, soms meeneem voor anderen en inmiddels zijn ze ook in de huiswinkel te koop. Zo zie je maar, integreren doe je ook zelf!”

Als u de warmte en gastvrijheid die Jo en Nelly Pijnenburg voelen ook wilt ervaren, kom dan eens naar de volgende open dag.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |