De kracht van de zorg in Residentie Molenwijck

Frans van Nooijen

Frans van Nooijen woont enkele jaren in Residentie Molenwijck. Zijn vrouw Alida is na een kort ziekbed overleden. Hij spreekt uit eigen ervaring wat de nabijheid van zorg voor hem betekent.

“Het team van de zorg stond dag en nacht voor ons klaar. Wat daar aan kracht in zit, is niet te beschrijven. Of het nu gaat om stevige zorg of een kleinigheidje. Je weet, ze zijn er binnen enkele minuten. Een geruststellende gedachte voor Alida en een steun voor mij. Ze verzorgen medicijnen, vragen een indicatie aan, brengen even een ‘krukje’ voor bij het douchen. Zo fijn om al deze lieve mensen zo dichtbij te hebben. Wij hebben geen kinderen. Onze neven en nichten zeggen inmiddels ook, dit is de beste keus die jullie konden maken.

De kracht van het team van de zorg, dat is niet te beschrijven.”

Ik ken ook mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg. Als een verzorgende ziek wordt, is er niet vanzelf op tijd een vervanger, je moet je aanpassen aan hun rijroute en er is steeds een ander. Ik weet uit ervaring dat ik voor zorg die ik nodig heb, steeds op iemand kan rekenen. Ik voel me beschermd hier.”

Frans (91) zelf is nog een vlotte man, die graag met gelijkgestemden praat over het nieuws, het ‘zelf formeren van een nieuw kabinet’ en wat de wereld verder bezig houdt. Aan de stamtafel is er genoeg te lachen met elkaar. Om fysiek fit te blijven beweegt hij elke dag in de fitnessruimte. Thuis leest hij graag een boek, hij verzorgt zijn administratie of luistert naar bijvoorbeeld Frank Sinatra.

“Ik waardeer mijn leven en tel mijn zegeningen. Ook zonder Alida, probeer ik van welke dag een mooie dag te maken. Als ik me verveel loop ik naar het restaurant. Er is altijd wel iemand, met wie je even kan zitten.”

Wilt u net als Frans wonen op een plek waar goede, persoonlijke zorg direct aanwezig is? Maak een afspraak voor een open dag op maat en maak kennis met de bijzondere woongemeenschap. U belt met 0416-365600 of u stuurt een bericht naar info@molenwijck.com.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |