‘Daar word je toch stil van!’

Ria Kuijpers

Ria Kuijpers (84) licht toe wat fit en vitaal voor haar betekent nu zij in Residentie Molenwijck woont. Illustrerend is dat Ria ondertussen op een ergonomische schommelstoel balanceert, bedoeld om de spieren te blijven activeren.

“Ik vind het belangrijk om fit te blijven, gezond ouder te worden. Ik blijf er soepel en lenig bij. Mijn coördinatie hou ik onder andere met deze stoel op peil. Ik ga 2 à 3 per week nordic walken. Het liefst in mijn eentje. Ik zoek dan de rust op. Vaak loop ik in alle vroegte tot aan het Leugenbankje in de Loonse en Drunense duinen. Ik geniet zó van de stilte. Met wat geluk zie ik de zon opkomen, je hoort de vogels fluiten. Het is mijn manier om mijn gedachten te verzetten. Zo ging ik vanochtend om kwart over zeven al op pad. Wat een schoonheid, de nevel over de heidevelden, daar word je toch stil van! Ik snap dat iemand anders geniet van de reuring van de stad. Voor mij zijn de bossen en het groen in de omgeving van Loon op Zand een extra plus bij het wonen in Residentie Molenwijck.

Als je ouder wordt, is in beweging blijven belangrijk. Ik voel me er fit bij en ik doe het met plezier. Daarom sport ik ook graag in de fitnessruimte van Molenwijck. Meestal krijg ik gezelschap van enkele andere bewoners, die ook hun oefeningen op de apparaten doen. Voordat ik in Molenwijck woonde sportte ik ook geregeld. Gelukkig zijn hier veel mogelijkheden om daarmee door te gaan.

Met wat geluk zie ik de zon opkomen, je hoort de vogels fluiten. Het is mijn manier om mijn gedachten te verzetten.

Wij zijn gekomen voor de zorg, mocht dat nodig zijn. We bezochten een open dag om ons te oriënteren. Toen zeiden we tegen elkaar: waarom zouden we eigenlijk nog wachten, je moet tenslotte gezond zijn om in Molenwijck te kunnen komen wonen?

Ik ben blij dat ik die keuze maakte. Verhuizen; daar moet je energie voor hebben. Wat daar allemaal bij komt kijken. Huis verkopen, keuzes maken voor de inrichting, alle regelzaken erom heen. Ik heb dat nu in eigen hand kunnen houden.
Hoewel ik me hier senang voel, voelde deze verhuizing wel anders. Bij eerdere verhuizingen, ging ik meestal ergens naar toe omdat het fijner was. Nu ben ik verhuisd, omdat ik wist dat ik het moest doen. Met mijn verstand. Ik wilde het moment voor zijn, dat ikzelf de regie niet meer heb en ik afhankelijk word van anderen.”

Ria is lid van de Bewonersvereniging en zit in de commissie Lief en Leedcommissie. “Iedereen woont in zijn eigen appartement. Je moet het met elkaar maken. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. De omvang van de ‘buurt’ waar ik hiervoor woonde, is vergelijkbaar met Molenwijck. Met dát verschil dat de omgang met elkaar hechter is. Ik vind dat we in Residentie Molenwijck meer met elkaar verbonden zijn.” 

Wilt u net als Ria ook wonen in een omgeving die u uitdaagt fit te blijven? Bezoek vrijblijvend een van onze open dagen of maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding. Bel met 0416-365600 of stuur ons een mail: info@molenwijck.com

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |