Burendag: wat koffie allemaal oplevert

het team van Residentie Molenwijck

Zaterdag 24 september, Nationale burendag. Buiten was het guur en nat, binnen voelde je de saamhorigheid tijdens de burenkoffie!

Per ‘straatje’ binnen Residentie Molenwijck waren gezellige koffiehoekjes opgetrokken. Residentie Molenwijck zorgde voor de koffie en thee met een lekkere bonbon van Chocolaterie Albèrt uit Udenhout.

Bewoners namen het daarna over. Drukten nog even op de bel bij een bewoner, die was vergeten aan te schuiven. Samen dronken ze koffie en er kamen vanzelf gesprekken op gang. Het gemak, de gemoedelijkheid en het plezier; de Brabantse hartelijkheid straalde ervan af.

En dat was natuurlijk precies de bedoeling. Hoe kan je beter je buren (opnieuw) leren kennen met de eenvoud van een kop koffie en een goed gesprek?  Er werden verhalen gedeeld over bijvoorbeeld wederzijdse kennissen en verhuisperikelen. Bewoners kwamen erachter dat ze meer met elkaar gemeen hebben, dan ze in eerste instantie vermoedden. Eén ‘straatje’ maakte er bovendien een spel van om elkaars voornamen te leren kennen.

Er was slechts één wens… De volgende koffiedate graag afsluiten met een borreltje.

PS. En wanneer staat de volgende burenkoffie op de agenda?

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |