Brief #6: even doorbijten met gepaste afstand

Geert Pepping (oud-collega, 21-03-2020)

21 maart 2020

Beste bewoners van Residentie Molenwijck,

De ontwrichting van de samenleving door het coronavirus is iets wat je nooit voor mogelijk had gehouden. De besmettingen, het overlijden van mensen door het virus, dat je fysiek en sociaal nauwelijks contact meer met elkaar kan hebben, heel heftig allemaal. Het drukt je met de neus op de feiten en laat de betrekkelijkheid van al het gewone zien.

Nu vooral zullen we het samen moeten doen. Maar ook de aangegeven richtlijnen van het RIVM zo strikt mogelijk proberen op te volgen. Dus even doorbijten en weten waar je het voor doet. Maar vergeet ook niet oog voor elkaar te hebben met gepaste afstand en noodzaak, via telefoon, Skype en alle digitale hulpmiddelen die we voorhanden hebben. Alles is tot stilstand gekomen zowel sociaal als economisch.

Misschien is dit het moment dat er straks een aantal zaken in de reset modus gezet kunnen worden. Want dat het weer ergens goed voor zal zijn is zeker ondanks dat er mensen overlijden. We zullen elkaar nodig blijven hebben en komen er achter dat we elkaar niet kunnen missen.

Op dit moment wordt er veel van bepaalde doelgroepen gevraagd waaronder de zorg. Weet dat ze niet alleen nu zo belangrijk zijn maar altijd zijn geweest en altijd al hard hebben moeten werken. Niet alleen nu. Jammer dat we dat zo laat inzien. Maar goed, beter laat dan nooit.

Mijn agenda die goed gevuld was, is nu totaal leeg en zet je in de modus om waar nodig hulp te gaan bieden waar dit gevraagd wordt en nodig is. We zullen zien.

Ik hoop voor jullie en heel Nederland dat het niet te lang gaat duren en dat iedereen gezond blijft. Ik wens iedereen sterkte toe.

Vele groeten, Geert Pepping
(tot 31 december in dienst van Residentie Molenwijck)

Geert Pepping geeft de pen door aan Karin van Grinsven

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |