Brief #20: we slaan het dagboek dicht

Jan Bernard Koolen, directeur

Beste bewoners,

Maandag 16 maart 2020 schreef ik de eerste bladzijde in het Dagboek:

Laten we een dagboek bijhouden in deze bijzondere tijden! Elke dag een korte impressie van de dag, die we elke avond in uw brievenbus bezorgen.  Door mij, door collega’s, vrijwilligers, mantelzorgers, leveranciers én bewoners. Het idee is om u iets extra’s te bieden in deze bijzondere tijden. De schrijver geeft de pen door… (maximaal 1 A4).
Ik heb afgetrapt.

Jan Bernard Koolen (Directeur)

Ik heb genoten van alle bijzondere verhalen. Verrassend, soms voorspelbaar, vaak verschillende vormen met diverse uitingen. Wat opviel was het optimisme en het vertrouwen in de goede afloop.

Zover is het nog niet.

We zien een beetje licht in de tunnel. De Coronacrisis is overgegaan van de fase van indammen naar de fase van het controleren van het virus. Hopelijk zal de volgende fase het doven van het virus zijn. Het te verwachten vaccin zal in deze laatste fase cruciaal zijn.

Zover is het nog niet.

Nieuwe gedrag is nodig om in het nieuwe normaal verantwoordelijk te blijven voor mijn eigen gezondheid.Het blijft voor ons allemaal een flinke uitdaging om dit nieuwe gedrag vol te houden. Ook voor mij. Dat lijkt overigens al best goed te lukken. Want het nieuwe gedrag maakt het mogelijk om op een intelligente wijze, met het nodige voorbehoud het leven weer wat aangenamer te maken.

Zover is het al wel.

Dan is het ook goed om het Dagboek nu te sluiten. Het Dagboek heeft ons in deze bijzondere tijden iets extra’s gegeven. We gaan elkaar binnenkort weer ontmoeten, in het Grand Café voor de koffie of in de Fons Kleintjeszaal voor de maaltijd. Zo langzaam maar zeker zullen er weer activiteiten mogelijk zijn, de bibliotheek is alweer een aantal weken op een nieuwe normale manier open.

Zover is het al wel.

Samen met de leden van de Bewonersraad en met de leden van de Raad van Toezicht evalueerden we op dinsdagavond 26 mei de huidige situatie in Residentie Molenwijck. Dit evaluatiegesprek vroeg om nieuw gedrag: met 12 personen in 1 videoconferentie via Microsoft Teams. Heel efficiënt!

Op de foto van links naar rechts en van boven naar beneden: Floor Peijs, Karin van Grinsven, Henk Jan Overbeek, Maurits van Slobbe, Gert Jan Renardel, Albert van de Donk, Dim van Rijsbergen, Geert Jan Eissens, Kees van der Linden. Niet op de  foto, wel in het gesprek aanwezig, Greet Hageraats, Karin Linders en Jan Bernard Koolen.

Wij hebben veel complimenten aan u allen, bewoners, collega’s, vrijwilligers, mantelzorgers en leveranciers!

Hou vol!

We gaan door, SAMEN, in het nieuwe normaal!

Dag Dagboek! Hierbij leg ik de pen neer.

Jan Bernard Koolen

28 mei 2020

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |