Brief # 13: mijn dagelijkse rondje

Cees Swaans (bewoner, 05-04-2020)

Datum: 5 april 2020

Mijn besluit stond vast: Geen dagboekbericht van mijn hand. Toen echter Mieke Eggermont mij belde met het vriendelijke verzoek de pen van haar over te nemen, heb ik even een half uurtje bedenktijd gevraagd om toch te overwegen mijn besluit te wijzigen en alsnog een bijdrage te leveren aan dit sympathieke rondschrijven.

Mijn bijdrage bestaat zeker niet uit verhalen over gemis van kinderen en kleinkinderen, doch over hoe een virus in zo korte tijd je maatschappelijk leven kan wijzigen.

Mijn echtgenote Jopie en ik zijn naar Molenwijck gekomen om samen, na een voor mij vrij intensief zakenleven, onze rust te gaan nemen waarbij ik mijn zakelijke bemoeienissen rustig zou af gaan bouwen, waarmee ik ook goed bezig was.
Dat betekende tot onlangs elke dag zomaar een (paar) uurtje(s) naar de zaak: even langs de administratie, even langs de planning waarbij uiteraard het orderboek niet werd vergeten en dan nog even langs de werkplaats voor een praatje met de monteurs en een rondblik over de werkzaamheden.

Dan slaat corona toe en word je door zowel regering alsook door de directie van Molenwijck verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven en contact met de buitenwereld zoveel mogelijk te vermijden. Uit solidariteit blijf je zoveel mogelijk thuis, wat betekent: meer bij je vrouw, meer tv kijken, meer lezen, meer gaan wandelen, maar ook geen rondje zaak.

Of toch wel……… In de avonduren als iedereen vertrokken is loop je je rondje. Je ziet je werkplaats, je orderboek, je omzetcijfers en je ziet dat het goed is.

Doet dit pijn? Ja!!!! Je bent in feite niet meer nodig voor de continuïteit.
Is dit fijn? Ja!!!!!!! Wat blijkt: je hebt de juiste mensen op de juiste plaats.
De toekomst staat.

Het coronavirus is een ernstige zaak, maar ik vertrouw erop dat wij, ondanks de ernst, hieruit kunnen en zullen leren dat het leven, indien dit noodzakelijk is, op een misschien meer simpele manier kan worden geleefd, dan wij tevoren gewend waren.

Ik wens u allen dat wij samen gezond mogen blijven en heb er alle vertrouwen in dat ook deze crisis zal worden overwonnen.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |