Aandacht voor de mantelzorger

Evian Havens en Monique Baijens

In 2020 verleenden 1 op de 3 Nederlanders van 16 jaar en ouder voor een korte of langere periode mantelzorg. En 1 op de 6 werknemers met een betaalde baan was daarnaast mantelzorger. Het komt zelfs regelmatig voor dat mensen niet eens doorhebben dat ze mantelzorg geven. “Daar denk je niet over na, dat doe je gewoon”, hoor je vaak in zulke situaties. Er bestaat dan het risico dat de mantelzorger steeds verder wordt overvraagd.

Wanneer iemand zorg nodig heeft, gaat daar in eerste instantie alle aandacht naartoe. Maar voor degenen die als mantelzorger optreden kan de situatie ook steeds zwaarder worden. Soms neemt de zorgvraag toe of duurt die toch langer dan in eerste instantie verwacht. Bovendien kan de combinatie met de eigen thuis- of werksituatie de druk verder opvoeren.

Residentie Molenwijck heeft hier oog voor. Of u nu mantelzorg verleent of ontvangt. Onze mantelzorgmakelaar en casemanagermantelzorg kunnen helpen om de situatie te verlichten. U leest hier wat zij voor u kunnen betekenen.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |