Zomerchique

Burgemeester Hanne van Aart bood op 18 mei jl. de bewoners van Residentie Molenwijck aan om een foto van allen samen te maken. Als cadeau, omdat Molenwijck haar 40-jarig bestaan vierde. Een goed moment om dat te combineren met een zomerse middag.

Vrijdagmiddag, 3 augustus… De zon staat hoog en stralend aan de hemel. Een enigszins opgewonden sfeer is voelbaar in Residentie Molenwijck. Deze middag zijn bewoners uitgenodigd om ‘zomerchique’ te verzamelen op het bordes in de tuin. Gemeente Loon op Zand heeft fotograaf Jan Stads op pad gestuurd naar Residentie Molenwijck. Het blijkt nog een hele exercitie om met dit warme weer de aanwezige bewoners goed in beeld te krijgen. Het levert tot slot een prachtig plaatje op. De burgemeester maakt nog een afspraak om de foto officieel te overhandigen aan de bewoners. Wat een goed cadeau!

Het vervolg van de middag heeft een zomers tintje, geheel in stijl van het thema. Bewoner Rogier Cobussen doet verslag. “De dames van de bediening waren getooid in zwierige hawai-rokjes. In het restaurant van Molenwijck stonden kleurige parasols voor de zomerse aankleding. We werden verrast met de verschillende cocktails, waaronder sangria en een drankje met een parasolletje erin. Gelukkig was het feestje binnen, want buiten was toch te veel van het goede. Tot slot kwam er nog een troubadour (Berrie Kolmans, redactie) binnenwandelen! Die ging bij de tafels langs met zijn accordeon en zorgde er snel voor dat we met elkaar liedjes van weleer zaten te zingen.”

En hoe kwam hij de rest van de warme dagen door? Rogier Cobussen heeft daar wel iets op gevonden. “Ik sta op tijd op. Ik ben gewend om veel te bewegen elke dag. Nu vertrek ik gewoon wat vroeger, al om half negen. Dan is het goed te doen. Ik maak dan een wandeling langs het Witte Kasteel en het ‘vrijerspaadje’. Als ik terugkom op Molenwijck heb ik dan al 4.600 stappen gezet volgens mijn stappenteller. Daarna doe ik het de rest van de dag rustig aan en zoek ik de koelte van mijn appartement of van het restaurant op.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |