Minister De Jonge pleit voor kleinschalige woonvormen

“Er moet een woonvorm komen tussen thuis en het verpleeghuis,” vertelde Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Niet het verzorgingshuis oude stijl, maar kleinschalige woonvormen waar senioren elkaar kunnen helpen en (sociaal) actief blijven.

Bij Residentie Molenwijck juichen wij zijn visie toe. Al 41 jaar lang bieden wij senioren een warme en zelfstandige woongemeenschap waar geluk, samen-zijn en vitaliteit centraal staan. Met Brabant als meest vergrijzende provincie ondersteunen wij senioren in hun behoefte naar samen-leven en samen oud worden. 

Toekomstbestendig wonen voor senioren

Daarnaast helpen wij senioren met het maken van een gedegen en weloverwogen woonplan voor de toekomst, of dat nu binnen Residentie Molenwijck is, of elders. Dit doen wij door het organiseren van informatiemiddagen zoals Toekomstbestendig Wonen, dat op 19 september plaatsvond en dat wij volgend jaar opnieuw organiseren i.s.m. externe deskundigen.

Hugo de Jonge was aanwezig tijdens het Jaarcongres van de ouderenbond KBO-Brabant, waarbij het programma Langer Thuis van de Rijksoverheid en Brabant als meest vergrijzende provincie centraal stonden.

Lees hier het hele artikel in het Brabants Dagblad.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant?

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |