Kees van Dijk – in memoriam

Sabine de Wijs

Kees van Dijk, een trouwe vrijwilliger van Residentie Molenwijck, is ons ontvallen. Het verlies is erg groot. Wij wensen zijn naaste familie heel veel sterkte met het grote verlies en de verwerking hiervan. Kees stond midden in het leven en was altijd oprecht geïnteresseerd in de medemens.

Kees van Dijk was sinds 2017 vrijwilliger bij onze organisatie en heeft zich ingezet om op de duo-fiets mooie fietstochten te maken met onze bewoners. Voor wie dat niet zo vanzelfsprekend meer was. Fietsen in de prachtige natuur van het Loonsche Land, in De Loonse en Drunense duinen en soms een lekker terrasje tussendoor. Weer of geen weer, Kees was paraat voor de bewoners. Op de duo-fiets kon hij tochtjes maken van 20 kilometer. Hij verscheen altijd vol enthousiasme in Molenwijck om bewoners weer op te halen voor dit sportieve uitje.

Kees had tijdens zijn werkzame leven een administratieve functie gehad bij een importeur en groothandel in keukens. Bij een bedrijf in Oisterwijk. Ook was hij bestuurslid bij een kinderboerderij.

Kees genoot enorm van het contact met de mensen om hem heen in Molenwijck. Met de bewoners en met de directe collega’s van het fietsteam, de receptie, de huiskamer en de Koffiemolen. Hij vond het zo fijn om te zien dat bewoners genoten. De onderdompeling in de natuur en dat je op plekken komt, waar deze bewoners normaliter niet komen. Omdat die alleen op de fiets te bereiken waren.

“Wat ook zo leuk is van vrijwilliger op de duo-fiets, is dat je veel respect krijgt van mede weggebruikers. Je wordt door iedereen benaderd met een glimlach”, aldus de letterlijke woorden van Kees. Kees noemde zichzelf “senior VOG-gecertificeerde duo-fiets vrijwilliger”.  Wekelijks stuurde hij een update met hoe de fietstochtjes waren geweest. Dit bracht echt letterlijk een glimlach op je gezicht en op die momenten zou je echt iedereen een fietstochtje met Kees gunnen. Ooit schreef hij het volgende:

Collegae, dinsdag en woensdag heerlijk gefietst. Droog, soms een beetje zon maar steeds een beetje te veel wind. Het weer is vaak het eerste gespreksonderwerp. Maar over het algemeen volgen er snel andere. Wat denken jullie van de vraag: waartoe zijn wij op aarde? Of: is er leven na de dood? Maar ook bleek dat ik en een bewoonster op zoek waren geweest naar het graf van een Tilburgse kunstschilder Gerard van Spaendonck die op Père-Lachaise in Parijs begraven ligt; niet tegelijkertijd en ook niet met dezelfde intentie.

Met een bewoonster had ik afgesproken, maar zij heeft afgezegd (heeft al drie keer met haar man op de duo-fiets gefietst, maar sinds ze met mij een afspraak heeft gemaakt doet ze ’s nachts geen oog dicht), Kees van Dijk

En een bewoonster over Kees van Dijk: “Kees vond ik een hele aardige man. Het was heel gezellig altijd met hem. We hadden echt een band samen opgebouwd. Heel bijzonder. Hij was echt een mensenmens. Gezellig. Altijd voor een ander klaarstaan. Bijna een vriend. Hij belde soms gewoon op vanaf zijn vakantieadres. Hij vertelde veel over leuke onderwerpen. En ook over de Efteling bijvoorbeeld. Ik ben er echt van onderste boven dat Kees er ineens niet meer is. Hij was nog zo actief”.

Kees, we gaan je missen en we zijn je enorm dankbaar voor al deze jaren dat jij je vrijwillig hebt ingezet voor onze organisatie en de bewoners!!  

“Au revoir, but not forever.”, aldus Kees van Dijk

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |