Jan Bernard Koolen genomineerd voor Loon op Zand beleeft!

Er wordt momenteel volop genomineerd; wie verdient een award voor zijn of haar inzet als vrijwilliger, ondernemer, sporter of in de kunst & cultuur? Vóór 1 maart kunt u nog uw favoriet nomineren op www.loonopzand.nl/beleeft. Vorige week bezocht wethouder Gerard Bruijniks in dit kader ondernemer Jan Bernard Koolen.

Slechts ‘rentmeester’

Samen met de voorzitter van de Bewonersraad, Greet Hageraats-Schnabel zorgt directeur Jan Bernard Koolen voor een warm welkom aan de wethouder. In de fijne lounge van de residentie neemt hij verrast en vereerd plaats; Koolen had nooit gedacht voor een award te worden genomineerd. “Een nominatie voor mij als ondernemer, terwijl ik mij slechts ‘rentmeester’ van Molenwijck voel. Ik ben vooral degene die dit unieke concept mag bewaken en doorgeven.”

In Residentie Molenwijck wonen vitale, ‘jonge’ ouderen. Én ze denken en bepalen mee hoe vorm wordt gegeven aan het wonen en leven op deze bijzondere plek. Volgens mevrouw Hageraats-Schnabel verdient Koolen de nominatie: “Jan Bernard geeft leiding op een moderne manier. Werknemers hebben veel autonomie; hij geeft hen de vrijheid en faciliteert dat zij hun werk zo goed en fijn mogelijk kunnen doen.”

“Je kunt het niet pakken, alleen voelen

Wethouder Bruijniks is vol lof over de cultuur in Molenwijck. Hier is iedereen even belangrijk en is niets onmogelijk. Koolen: “Als jij kiest voor Molenwijck, dan kiezen wij voor jou. Molenwijck is ondersteunend aan de gemeenschap. We willen dat je je hier thuis voelt en dat maken we samen mogelijk. Dat kun je niet vastpakken, alleen maar voelen!” Mevrouw Hageraats-Schabel vult aan: “Er zijn veel activiteiten voor en door bewoners. Dat houdt je actief en positief. Je blijft hier echt langer gezond.”

“Residentie Molenwijck is in 2021 45 jaar jong én vitaal”, vervolgt Koolen. “Ik wil me in de toekomst ook blijven inzetten om de kennis en ervaring van Molenwijck voor dit soort geclusterde woonvormen te optimaliseren. Molenwijck is nu nog een schaars ‘product’, dat ik graag wil delen. En dat is alleen mogelijk als een gemeente, buurt en bewoners het sámen doen. Van binnen naar buiten en vice versa.”

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |