Brief #1: samen ontdekken

Jan Bernard Koolen (directeur, 17-03-2020)

17 maart 2020

Beste bewoners,

Laten we een dagboek bijhouden in deze bijzondere tijden! Elke dag een korte impressie van de dag, die we elke avond in uw brievenbus bezorgen. Door mij, door collega’s, vrijwilligers, mantelzorgers, leveranciers én bewoners. Het idee is om u iets extra’s te bieden in deze bijzondere tijden. De schrijver geeft de pen door… Ik heb afgetrapt.

Deze dag begon als alle voorgaande dagen sinds het moment van de eerste Coronavirus patiënt in Nederland. En dat nog wel in ons mooie dorp Loon op Zand. Op de fiets naar Residentie Molenwijck, door de fietstunnel het bos in. Ik ontdek 3 reeën links van mij en 1 ree rechts. Kijk, dat is een enorme meevaller.

Om 08:30 start ik het extra teamleidersoverleg, inmiddels een dagelijkse routine. In dit extra overleg bespreken we de actuele situatie volgens een vast patroon. Ik had geen idee van dit vaste patroon, niet van de inhoud en niet van de aanpak. We ontdekken het samen. Na afloop van elk extra overleg besluiten we of een nieuw communiqué meerwaarde heeft. Het antwoord is duidelijk: neen. De laatste Nieuwsbrief 2020.9 volstaat.

Niemand van ons heeft een vast patroon voor deze verwarrende tijd. Iedereen van ons heeft de mogelijkheid deze tijd aan te grijpen tot nieuwe aanpakken. Collega’s en bewoners, die problemen zien als uitdaging, bedenken in een milliseconde een creatieve oplossing. Collega’s en bewoners die niet-eerder-ervaren situaties als onzeker en angstig ervaren helpen we de situaties met nieuwsgierigheid en vanuit groei te ervaren.

Net zoals onze kleinkinderen dat doen. Zij hebben nu geen school, zij zijn thuis. Zij maken tekeningen voor de bewoners van Residentie Molenwijck. U zult deze tekeningen binnenkort wel te zien krijgen!

Groeten,
Jan Bernard

Jan Bernard Koolen geeft zijn pen door aan collega Marielle Hommel.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |