Corona Blog – Molenwijck

Hier voel ik mij vertrouwd en geborgen. Dat maakt het hier tot mijn eigen thuis.

Marianne van Ettinger

Blog: Samen Sterk(er)!

Op deze pagina geven wij een kijkje achter de schermen in de periode van maart tot en met juni jl.
Hoe beleefde Residentie Molenwijck deze bijzondere periode in haar bestaan? Hoewel de fysieke afstand groter was, voelden wij ons meer dan ooit met elkaar verbonden: er ontstond saamhorigheid. In tijden van nood staan mensen voor elkaar klaar, op welke manier dan ook.

Ook in Residentie Molenwijck zagen we nieuwe initiatieven ontstaan. Hartverwarmend. Onze bewoners ontvingen elke avond een persoonlijke brief in hun brievenbus, geschreven door vrijwilligers, collega’s, mantelzorgers, leveranciers én de bewoners zelf.

Op deze pagina treft u een selectie van de brieven, verhalen en filmpjes aan over hoe wij samen sterk stonden en hieruit sterker naar voren kwamen.

Welkom!

het team van Residentie Molenwijck

Residentie Molenwijck is geopend voor familie, belangstellenden en leveranciers. Wij vragen u de volgende richtlijnen te respecteren.

Lees meer...

Brief #20: we slaan het dagboek dicht

Jan Bernard Koolen, directeur

Tussen 16 maart en 28 mei verscheen dagelijks een bladzijde uit "Dagboek in bijzondere tijden: verhalen van bewoners en anderen in coronatijd." We sluiten deze periode af.

Lees meer...

Kleine initiatieven #2

het team van Residentie Molenwijck

Wat een leuke verrassingen! Dit keer door een tuinconcert en de bezorging van chocolade. Wie wordt daar nu niet blij van? Mede dankzij het prachtige weer komen deze initiatieven extra tot hun recht.

Lees meer...

Brief #19: een bijzondere verjaardag

Els van Lindert-Den Biesen (bewoonster, 30-04-2020)

Onlangs werd mevrouw Van Lindert-Den Biesen 80 jaar. Bovendien was het de mocht eerste keer dat ze haar verjaardag in Residentie Molenwijck mocht vieren. Haar kinderen zorgde voor een speciale, muzikale verrassing.

Lees meer...

Brief #18: de prachtige eenden in onze mooie vijver

Anna Preijde (bewoonster 01-05-2020)

De wereld ziet er een stukje anders uit, waar corona minder vat op heeft is de vijver van Residentie Molenwijck. Een bewoonster van Residentie Molenwijck vertelt u over de vijver en haar eenden in de tuin van Residentie Molenwijck.

Lees meer...

Brief #17: een kijkje vanuit de zorg

Jeroen Rietveld (collega, 23-04-2020)

Jeroen Rietveld van het team Welzijn & Zorg neemt u door middel van een stukje tekst en gedicht mee met zijn dag bij de zorg binnen Molenwijck.

Lees meer...

Brief #16: impact van Corona op ouderen

Greet Hageraats (bewoner, 22-04-2020)

'De hele dag horen we op de tv hoe erg het is voor de “kwetsbare ouderen”. En dat zijn wij: u en ik. Inderdaad hebben veel ouderen lichamelijke beperkingen. Maar als ik kijk naar ouderen zie ik vaak iets heel anders...' Mevrouw Hageraats deelt haar visie in een prachtig stuk.

Lees meer...

Brief #15: speuren naar schepijs

Truus Mentink (bewoner, 13-04-2020)

We weten allemaal, dat de beperkende regels nog wel een poos gaan duren. Daarom probeert Truus er elke dag wat van te maken. Van een zoektocht naar schepijs met dit warme weer tot de wekelijkse "balkongym" op donderdagochtend.

Lees meer...

Pasen in Residentie Molenwijck

Culinaire team van Residentie Molenwijck

Hoewel Pasen er dit jaar heel anders uit ziet, waren de teams van de keuken en het restaurant zijn onverminderd druk in de weer met de voorbereidingen. Ze hebben een filmpje voor u opgenomen. Kijkt u mee?

Lees meer...

Kleine initiatieven #1

het team van Residentie Molenwijck

We hebben over aandacht niet klagen. Tjonge, wat worden we in Residentie Molenwijck verwend! Vele lieve blijken van aandacht om de moed er in te houden. Enkele voorbeelden...

Lees meer...

Brief # 14: nu werk ik aan mijn scriptie

Sophie van Laarhoven (medewerker restaurant, 06-04-2020)

Vanuit haar studentenkamer in Tilburg kijkt ze uit op een stille stad. Hoewel ze de gezelligheid en "Molenwijckse bestellingen" mist, maakt Sophie van de nood een deugd: ze concentreert zich op het schrijven van haar scriptie.

Lees meer...

Brief # 13: mijn dagelijkse rondje

Cees Swaans (bewoner, 05-04-2020)

Deze tijden maken dat ik mijn dag anders indeel. Dat vraagt van mij een aanpassing in een routine die ik al jaren volg. Het brengt me echter ook een nieuw inzicht.

Lees meer...

Brief #12: in quarantaine

Mieke Eggermont (bewoonster, 04-04-2020)

Mijn credo is, je moet er zelf iets van maken. Ik maakte vier periodes van quarantaine mee. Voor deze laatste geldt: ik kan nergens anders beter zijn.

Lees meer...

Brief #11: een vergelijking tussen tijden van oorlog en pandemie

Laura van Slobbe (bewoonster, 31-03-2020)

Een vergelijking tussen een wereldoorlog en een pandemie. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten. Ik heb ze beide meegemaakt.

Lees meer...

Video: bezoek en paascadeautjes van de burgemeester

Hanne van Aart (burgemeester, 30-03-2020)

Een bijzonder lichtpuntje in deze coronatijd. We kregen bezoek van onze burgemeester Hanne van Aart. Om haar steun te betuigen nam ze iets lekkers mee voor de bewoners van Residentie Molenwijck.

Bekijk de video...

Brief #10: filosofie volgens Immanuel Kant

Wim van Slobbe (bewoner, 30-03-2020)

Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Bewoner Wim van Slobbe beantwoordt op nuchtere wijze deze veelomvattende vragen vragen, op basis van de filosofie van de Duitse Immanuel Kant.

Lees meer...

Brief #9: stilte in een levendige gemeenschap

Joop van Tienen (bewoner, 28-03-2020)

Het is voor de normaal zo levendige gemeenschap van Residentie Molenwijck stil in huis. Dat is wennen. Gelukkig zijn er nog steeds mogelijkheden om elkaar te zien: wandelen in de vele gangen, op afstand aan de leestafel of op een bankje in de tuin.

Lees meer...

Brief #8: wij Nederlanders zijn bevoorrecht

Dim van Rijsbergen (bewoner, 27-03-2020)

Bewoner Dim van Rijsbergen beheerst het omdenken en benadrukt zijn vertrouwen in de Kamer en in Molenwijck. "Wat een voorrecht is het om in de huidige tijd te leven in een land als Nederland, waarin alles zo goed georganiseerd is."

Lees meer...

Video’s: Molenwijck in beweging!

Arno Smits van Saltas (personal trainer, 26-03-2020)

Speciaal voor alle bewoners: een workout op muziek die door de tuin van Molenwijck klinkt. Vanaf hun balkons hebben we veel enthousiaste bewoners gespot, die op deze wijze toch samen met elkaar in beweging waren.

Bekijk de video...

Brief #7: vertrouwen vanuit de Raad van Toezicht

Karin van Grinsven (Raad van Toezicht, 22-03-2020)

Karin heeft vanuit de Raad van Toezicht veel vertrouwen in de huidige aanpak. "Het managementteam is zichtbaar aanwezig voor bewoners en werkt goed samen met elkaar en met alle medewerkers en bewoners. Er is de nodige actie én de nodige rust."

Lees meer...

Brief #6: even doorbijten met gepaste afstand

Geert Pepping (oud-collega, 21-03-2020)

"Even doorbijten en weten waar je het voor doet," Oud collega Geert Pepping toont zijn betrokkenheid. "Vergeet niet oog voor elkaar te hebben met gepaste afstand, via telefoon, Skype en alle digitale hulpmiddelen die we voorhanden hebben."

Lees meer...

Brief #5: omgang met het onbestemde

Wim van de Laar (yoga-docent, 20-03-2020)

Normaliter komt yoga-docent Wim met een clubje bijeen in de devotieruimte. Nu zijn lessen onhold staan vertelt hij over het vinden van houvast. "Juist door contact te maken met je innerlijke roerselen kun je omgang vinden met het onbestemde."

Lees meer...

Brief #2: zorgen, maar ook dankbaarheid

Marielle Hommel (collega, 17-03-2020)

Collega Marielle schrijft openhartig over haar gevoel. Ze vertelt wat haar zo bezig houdt en hoe haar dag eruit ziet. Vandaag werkt ze thuis aan de keukentafel, samen met haar drie dochters, haar eigenwijze kater en hondje. "Toch bijzonder om zo tijd met elkaar te kunnen doorbrengen..."

Lees meer...

Brief #1: samen ontdekken

Jan Bernard Koolen (directeur, 17-03-2020)

Directeur Jan Bernard Koolen trapt af met een persoonlijke brief aan bewoners. Hij vertelt hoe we het samen gaan ontdekken: "Niemand van ons heeft een vast patroon voor deze verwarrende tijd. Iedereen van ons heeft de mogelijkheid deze tijd aan te grijpen tot nieuwe aanpakken."

Lees meer...

Een goed gesprek met elkaar

Wij kunnen ons voorstellen, dat u – n.a.v. de actuele ontwikkelingen – interesse heeft om te wonen in een omgeving waarbij voorzieningen als services en zorg direct beschikbaar zijn. U kunt Residentie Molenwijck bezoeken, alleen op afspraak en waarbij wij de richtlijnen van het RIVM volgen. Zodoende blijven we oog houden voor de veiligheid van bewoners en collega’s. We kiezen voor een persoonlijke benadering, met een Open dag ‘op maat’.

Bel met 0416 - 36 56 00

© 2021 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |