Brief #17: een kijkje vanuit de zorg

Jeroen Rietveld (collega, 23-04-2020)

Datum: 24 april 2020

Beste bewoners,

Het is 7 uur op de klok. Hoog tijd dat ik weer naar Molenwijck rij. Wanneer ik aankom, zie ik al dat er enkele appartementen verlicht zijn. Dit maakt me al gelijk vrolijk. Ik doe de deur open en ga op weg naar het kantoor, maar eerst even de handen ontsmetten met alcohol. Wanneer ik het kantoor in loop, groet ik mijn collega’s, lees de rapportage en zie dat gelukkig iedereen gezond is en er nog geen Corona is uitgebroken. Samen met mijn collega’s pakken we de lijstjes van de dag en bespreken wij met elkaar de bijzonderheden en of wij elkaar kunnen helpen deze dag. Dan gaan wij aan de slag.

Ik maakte een gedicht over mijn dag:

Je komt dan bij een bewoner die je vriendelijk begroet
Dat is wat je goed doet

Al is de zorg soms zwaar
Wij zetten onze schouders er dan onder en krijgen het toch voor elkaar

Onze klus is dan weer geklaard
Want die vriendelijkheid en dankbaarheid die wij mogen ontvangen is voor ons echt heel veel waard

Wanneer het lijstje af is, gaan we weer naar kantoor
Daar spreken wij de dag door

Dan even goed gaan rapporteren, maar daarover treed ik niet in detail,
ik wil namelijk mijn geheimhoudingsplicht eren

Per dag is het verschillend. Dit komt doordat wij met velen voor jullie mogen werken. Dit is een van de charmes die de zorg natuurlijk met zich mee brengt. Om die reden ben ik blij dat ik met jullie mag werken en wens dit voorlopig nog te kunnen doen. Verder hoop ik dat jullie allen een hele fijne dag hebben.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Rietveld

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |