Iets voor een ander betekenen, als gastvrouw bij het JBZ én als Molenwijcker

Els Sprengers

Els Sprengers (78) woont met haar man Harrie (76) in Residentie Molenwijck. Na een korte periode van oriëntatie kozen ze bewust voor een woongemeenschap met andere senioren en het vangnet van zorg. “Bij Molenwijck had ik meteen het ‘wauw’-effect, vooral de warmte en gezelligheid spreken me aan.”

“Ik beteken graag iets voor mensen en daar draag ik in Molenwijck ook aan bij. Het staat dichtbij mij. Ik ben een echt mensenmens. Elke woensdag ben ik gastvrouw in het Jeroen Boschziekenhuis. Samen met enkele andere dames. Inmiddels mag je ons vriendinnen noemen. We hebben veel plezier samen en onze dienst sluiten we steeds af met een lekkere lunch in het personeelsrestaurant.

Ik vind het fijn om andere mensen te begeleiden. De informatiezuilen bij de entree van het Jeroen Boschziekenhuis zijn best ingewikkeld. Soms zijn bezoekers een beetje zenuwachtig. Dan is het fijn als je ze naar de juiste afdeling brengt. Het is goed om iets voor een ander te betekenen. Dat kan klein zijn door bijvoorbeeld de krant aan te geven. Datzelfde zie en doe ik in Molenwijck. En in de toekomst mogen ze vaker een beroep op me doen. Ik vind het belangrijk om hierin een actief aandeel te hebben.

Ik geniet van het veelzijdige aanbod in Molenwijck

Harrie en ik komen van een ruim appartement in Den Bosch met uitzicht op de golfbaan. Nu wonen we in een appartement dat uitkijkt op de parkvijver. Prachtig. We willen nog graag verhuizen naar een groter appartement, we wachten op een mooi aanbod. Tot dat moment maken we het gezellig op deze knusse plek.

Ondertussen geniet ik van het veelzijdige aanbod in Molenwijck. Ik wandel graag mee met het loopclubje, ga naar de muziekavonden of lezingen. Elke vrijdagavond gaan we ‘uit eten’ in het restaurant en luiden we met andere bewoners het weekend in. Ook al zo’n goed concept, dat je steeds met iemand anders aan tafel zit. Morgen kan je samen kerststukjes maken en over een paar weken versieren wij Molenwijck in kerstsfeer. Tegelijk vind ik het fijn dat ik er met mijn auto zelf op uit kan. Het voelt heel vrij en geeft ruimte aan mijn leven. Ik heb het gevoel dat ik niks hoef… maar het is er allemaal wel.

Hoe leuk is het dat we in Loon op Zand een kasteel hebben! Ik hou van kastelen. Ik belde aan bij ‘onze kasteelburen’. Uiteindelijk kreeg ik een persoonlijke rondleiding van een enthousiaste manager. Al met al voel ik me erg welkom in Loon op Zand.

Wilt u ook wonen in een omgeving waar u niet stil hoeft te zitten?

Bezoek onze open dag. Meld u aan voor de de eerstvolgende keer en ervaar zelf dat bewoners u enthousiast vertellen over hun woonplezier en -geluk.

© 2024 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |