Beleven – Molenwijck

Hier voel ik mij vertrouwd en veilig. Dat maakt het hier tot mijn eigen thuis.

Marianne van Ettinger

Persoonlijke Verhalen

Alleen bewoners kunnen écht vertellen hoe het is om in Residentie Molenwijck te wonen. Sommigen van hen maakten hun keuze op basis van rationele overwegingen, terwijl anderen gevoelsmatig wisten dat ze hun nieuwe thuis hadden gevonden. Daarbij ervaart iedereen zo’n grootse verandering weer anders. Hier leest u verschillende persoonlijke verhalen; ieder met eigen beweegreden en bevindingen.

“Ik werd blij van wat ik zag en voelde.”

Ine van den Einde-Landzaad

Ine van den Einde vertrouwde op haar gevoel. Zij voelde de sfeer in Molenwijck en koos met volle overtuiging voor het wonen op een plek waar mensen samen komen. Precies dat past bij haar, als rode draad in haar leven.

Lees meer...

Proefwonen: enkele ervaringen

'proefwoners' die u voor gingen

Enkele (aspirant)bewoners vertellen hoe zij terugkijken op hun verblijf, waarbij zij proefden van de sfeer in Residentie Molenwijck. “Dank jullie wel, ik wil velen van u graag bedanken voor de hartelijke en open wijze waarop u mij tegemoet bent getreden tijdens mijn korte verblijf in Molenwijck. Ik was in gelegenheid om twee weken te kunnen

Lees meer...

“Kiezen voor Molenwijck voelt bevrijdend”

Brenda Mimpen

Deze tijden voelen misschien onzeker om na te denken over de nabije toekomst. Brenda Mimpen deed het en ervaart het als bevrijdend dat ze de keuze wél nu heeft gemaakt.

Lees meer...

VerThuizen: verhuizen met je hart

Mieke en Ruud van der Veen

VerThuizen: verhuizen met het hart, vanuit verlangen. Mieke en Ruud van der Veen maakten bewust een keuze hoe zij graag wilden wonen. Dat verstaan wij onder VerThuizen.

Lees meer...

‘De Bewonersraad heeft oog voor collectiviteit én behoud van autonomie’

Henk Jan Overbeek

Henk Jan Overbeek maakt deel uit van de Bewonersraad. Zij maken zich o.a. sterk voor het behoud van autonomie. Samen met de betrokkenheid van bewoners onderling, maar ook met het wel en wee van de organisatie, schept dit een uniek klimaat in Residentie Molenwijck.

Lees meer...

Stap voor stap geholpen bij de verhuizing

Corrie Kanters-Bontenbal

Corrie Kanters verhuisde van uit het mooie Langbroek naar de groene en bosrijke omgeving van Loon op Zand. Zij heeft heel bewust haar verhuizing stap voor stap voorbereid. Hoe ze dat deed en op welke hulp ze mocht rekenen; daarover vertelt zij.

Lees meer...

Proefwonen gaf voor mij de doorslag

Mieke Eggermont-de Mast

Twijfelt u? Of wilt u vooraf eens met eigen ogen en oren meemaken hoe het leven in Residentie Molenwijck er aan toe gaat. Proefwonen, waarbij u in een gezellig ingericht appartement verblijft, kan u daarbij helpen. Mieke Eggermont deelt met u haar ervaring.

Lees meer...

“Mijn zoektocht bracht mij over de hele wereld”

Brenda Mimpen

Hoe de wens om te kiezen voor een vertrouwde, veilige en gezellige woonplek uiteindelijk resulteerde in een heerlijk appartement in Residentie Molenwijck. Lees mee, hoe Brenda Mimpen over de wereld reisde.

Lees meer...

‘Het Amstelhotel onder de residenties’

Frans en Alida van Nooijen

Frans en Alida van Nooijen verbazen zich nog elke dag over over de mogelijkheden die het wonen en leven in Residentie Molenwijck heeft en de aangename sfeer. Ze vinden het fijn te wonen tussen mensen van een zelfde niveau.

Lees meer...

“Ik wil graag zelf aan het roer staan”

Henk Jan Overbeek

Een weloverwogen besluit. Henk Jan Overbeek koos voor wonen in een woongemeenschap. Daarbij geholpen met een gedegen proces door Molenwijck gefaciliteerd met haar ruime ervaring. Expertise op het gebied van kiezen voor je toekomst, welke processen komen daarbij kijken?

Lees meer...

“Ik kan hier mijn actieve en sociale leven behouden”

Elly van Leuven-Steenbrink

“Iedereen doet hier zijn best om het aantrekkelijk te maken voor nieuwe mensen. Bewoners vroegen al gauw: ‘Kom je ook bridgen?’. Bridgen kon ik niet, dus ik heb een Scrabbleclubje opgericht. Ik heb het drukker dan vroeger."

Lees meer...

Je móet niets, je kunt van alles”

Rein Homan

"Na een rondleiding en gesprek met een bewoner, snapte ik dat je hier van alles kunt doen, maar dat je absoluut niets moet. Dat is precies zoals ik wil wonen. Intussen heb ik nieuwe vriendschappen gesloten."

Lees meer...

“Je kunt hier zelf bepalen hoe sociaal je leven is”

Jes Broese van Groenou

“Ik heb hier zó gemakkelijk contact met anderen. Dat is echt die Brabantse hartelijkheid." vertelt mevrouw Broese van Groenou. Zij en haar dochter zijn blij met de gezelligheid én de zorg in Molenwijck. Dochter Els: "Voor mij is het geruststellend dat Molenwijck zulke goede zorg in huis heeft. Als er iets is, dan sta ik er niet meer alleen voor."

Lees meer...

Mijn vingers kriebelden…

Agnes Truijen

Op zondag 24 november is iedereen tussen 11.00 en 16.00 uur welkom in Residentie Molenwijck op de MolenwijckBazaar. Een sfeervolle markt waar u terecht kunt voor bijzondere producten, zoals leren tassen, wollen en gehaakte artikelen, boeken, bloemen en plantjes, keramiek, thee, sieraden en kaarten.

Lees meer...

Tweekamerappartement met een prachtig groen uitzicht

Jan en Corrie Hoes

“Wij kozen voor dit tweekamerappartement vanwege het prachtige uitzicht.” Jan en Corrie Hoes kijken uit op het natuurschoon onder hen: een mooie vijver omringd door prachtige treurwilgen en gezellige bankjes. “We zijn blij dat we hier zo mooi van ons af kunnen kijken.”

Lees meer...

‘Dit gun je iedereen’

Els Westenbrink (dochter)

Als dochter van de heer en mevrouw Cosijn, was Els Westenbrink 25 jaar kind aan huis in Residentie Molenwijck. Nu haar beide ouders overleden zijn, blikt Els terug op al die jaren en vertelt wat haar als dochter zo is bijgebleven.

Bekijk de video...

Residentie Molenwijck heeft aan al hun verwachtingen voldaan

Hennie Pomstra en Fré Eggink

Ruim 23 jaar hebben Hennie Pomstra en Fré Eggink samen in Residentie Molenwijck gewoond. Michiel Werkhoven blikt als petekind terug op een bijzondere periode voor zijn peetouders.

Lees meer...

Wij hebben hier van alles te doen

Joop en Coby Post

Onze zoon is getrouwd met een Brabantse en zei: “Pa en ma, als jullie gepensioneerd zijn dan moeten jullie echt naar Brabant komen: een mooi landschap, lekker eten en de mensen zijn aardig.”

Lees meer...

Gelijkwaardigheid en vertrouwen

Chris en Wil van Grinsven

Als Tilburgse werkte Wil in Hilversum als programmamaker en regisseur voor radio en tv. 26 Jaar lang heeft zij radio- en televisieprogramma’s voor de KRO en de RVU gemaakt.

Lees meer...

Eigen beslissingen en zelfstandigheid…

Mimi Schürmann

Ik ben de jongste uit een Heerlense familie en groeide op in een zakenmilieu. Dit vormde me en het leverde me eigenschappen op die me nog goed van pas zouden komen.

Bekijk de video...

Ik geniet er elke dag van dat ik deze stap heb gezet

Trees Timmermans

Mevrouw Trees Timmermans uit Waalwijk woont sinds mei in Residentie Molenwijck. Ze is zichtbaar trots op haar ruime, lichte appartement en vertelt dat ze nog steeds blij is dat ze de keuze heeft gemaakt om er te gaan wonen.

Lees meer...

“Ik ben hier inmiddels al echt thuis.”

Henk Geurts

"De keuze voor Molenwijck was voor mij niet erg moeilijk", vertelt Henk Geurts. Een maand geleden trok hij in en zet hier zijn actieve leven voort. Lees zijn verhaal.

Lees meer...

Vanuit je huis sociale contacten onderhouden

Cees Swaans

“Hier kan ik mijn week precies invullen zoals ik dat zelf wil. Er zijn mogelijkheden genoeg”, vertelt Cees Swaans. Hij is een half jaar geleden met zijn vrouw in Residentie Molenwijck gaan wonen en hij heeft er nog geen moment spijt van gehad.

Lees meer...

“Het werd steeds stiller in huis”

Mieke Eggermont – de Mast

Als je in Residentie Molenwijck gaat wonen, gaat daar altijd een persoonlijk proces aan vooraf. Mieke Eggermont – de Mast, oud-burgemeester van Haaren vertelt wat in haar proces de doorslag gaf.

Lees meer...

“Na 10 dagen al echt thuis”

Rard Eissens

Bewoner Rard Eissens voelde zich na 10 dagen al echt thuis in de seniorenappartementen van Residentie Molenwijck in Loon op Zand. "Het is ontzettend prettig om hier rond te lopen en te merken dat er oprechte interesse wordt getoond."

Lees meer...

Een Open dag 'op maat'

Wij kunnen ons voorstellen, dat u – n.a.v. de actuele ontwikkelingen – interesse heeft om te wonen in een omgeving waarbij voorzieningen als services en zorg direct beschikbaar zijn. U kunt Residentie Molenwijck bezoeken, alleen op afspraak en waarbij wij de richtlijnen van het RIVM volgen. Zodoende blijven we oog houden voor de veiligheid van bewoners en collega’s. We kiezen voor een persoonlijke benadering, met een Open dag ‘op maat’.

Bel met 0416 - 36 56 00

© 2021 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies |