Hier voel ik mij vertrouwd en veilig. Dat maakt het hier tot mijn eigen thuis.

Marianne van Ettinger

Persoonlijke Verhalen

Alleen bewoners kunnen écht vertellen hoe het is om in Residentie Molenwijck te wonen. Sommigen van hen maakten hun keuze op basis van rationele overwegingen, terwijl anderen gevoelsmatig wisten dat ze hun nieuwe thuis hadden gevonden. Daarbij ervaart iedereen zo’n grootse verandering weer anders. Hier leest u verschillende persoonlijke verhalen; ieder met eigen beweegreden en bevindingen.

‘Het Amstelhotel onder de residenties’

Frans en Alida van Nooijen

Frans en Alida van Nooijen verbazen zich nog elke dag over over de mogelijkheden die het wonen en leven in Residentie Molenwijck heeft en de aangename sfeer. Ze vinden het fijn te wonen tussen mensen van een zelfde niveau.

Lees meer...

‘Dit gun je iedereen’

Els Westenbrink (dochter)

Als dochter van de heer en mevrouw Cosijn, was Els Westenbrink 25 jaar kind aan huis in Residentie Molenwijck. Nu haar beide ouders overleden zijn, blikt Els terug op al die jaren en vertelt wat haar als dochter zo is bijgebleven.

Bekijk de video...

Residentie Molenwijck heeft aan al hun verwachtingen voldaan

Hennie Pomstra en Fré Eggink

Ruim 23 jaar hebben Hennie Pomstra en Fré Eggink samen in Residentie Molenwijck gewoond. Michiel Werkhoven blikt als petekind terug op een bijzondere periode voor zijn peetouders.

Lees meer...

Wij hebben hier van alles te doen

Joop en Coby Post

Onze zoon is getrouwd met een Brabantse en zei: “Pa en ma, als jullie gepensioneerd zijn dan moeten jullie echt naar Brabant komen: een mooi landschap, lekker eten en de mensen zijn aardig.”

Lees meer...

Gelijkwaardigheid en vertrouwen

Chris en Wil van Grinsven

Als Tilburgse werkte Wil in Hilversum als programmamaker en regisseur voor radio en tv. 26 Jaar lang heeft zij radio- en televisieprogramma’s voor de KRO en de RVU gemaakt.

Lees meer...

Eigen beslissingen en zelfstandigheid…

Mimi Schürmann

Ik ben de jongste uit een Heerlense familie en groeide op in een zakenmilieu. Dit vormde me en het leverde me eigenschappen op die me nog goed van pas zouden komen.

Bekijk de video...

Ik geniet er elke dag van dat ik deze stap heb gezet

Trees Timmermans

Mevrouw Trees Timmermans uit Waalwijk woont sinds mei in Residentie Molenwijck. Ze is zichtbaar trots op haar ruime, lichte appartement en vertelt dat ze nog steeds blij is dat ze de keuze heeft gemaakt om er te gaan wonen.

Lees meer...

“Ik ben hier inmiddels al echt thuis.”

Henk Geurts

"De keuze voor Molenwijck was voor mij niet erg moeilijk", vertelt Henk Geurts. Een maand geleden trok hij in en zet hier zijn actieve leven voort. Lees zijn verhaal.

Lees meer...

Vanuit je huis sociale contacten onderhouden

Cees Swaans

“Hier kan ik mijn week precies invullen zoals ik dat zelf wil. Er zijn mogelijkheden genoeg”, vertelt Cees Swaans. Hij is een half jaar geleden met zijn vrouw in Residentie Molenwijck gaan wonen en hij heeft er nog geen moment spijt van gehad.

Lees meer...

“Het werd steeds stiller in huis”

Mieke Eggermont – de Mast

Als je in Residentie Molenwijck gaat wonen, gaat daar altijd een persoonlijk proces aan vooraf. Mieke Eggermont – de Mast, oud-burgemeester van Haaren vertelt wat in haar proces de doorslag gaf.

Lees meer...

Open Dag

Bent u benieuwd naar Residentie Molenwijck? Bewoners en medewerkers organiseren regelmatig een open dag. U kunt dan verschillende appartementen bezichtigen en wij serveren een lekker hapje en drankje. Ook vertellen bewoners over hun ervaringen; wat kwamen zij tegen in hun proces en wat leverde dit op. Over wonen in alle vrijheid én met een veilig en geborgen gevoel. Over een plek waar nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.

© 2019 Residentie Molenwijck - Alle rechten voorbehouden | ISO 9001:2015 gecertificeerd | Privacy & Cookies